Landelijke stoelen

maken het landelijk interieur compleet

 

Een landelijk interieur wordt gevormd door een samenhang van verschillende elementen. De houten vloer in combinatie met witte of gebroken witte muren, de landelijke banken en gezellige nostalgische woonaccessoires vormen samen één geheel. De eettafel met landelijke stoelen vormen een belangrijk onderdeel van het landelijke interieur. Een belangrijk aspect van landelijk wonen is de warmte en gezelligheid. Deze gemoedelijke sfeer wordt gevormd door ook de mogelijkheden van het samenzijn te accentueren. De banken en stoelen in de zithoek worden naar elkaar gericht, waarbij bijvoorbeeld de sfeervolle open haard als uitgangspunt wordt gebruik. Ook de eetkamerhoek moet uitnodigen om lekker te tafelen. Een mooie landelijke tafel, met landelijke stoelen maken de landelijke ervaring compleet.

De landelijke eetkamer

Oorspronkelijk komt de landelijke trend van het platteland, waarbij normaal gesproken woningen in een ruimere opzet worden gebouwd. Hierbij werden regelmatig aparte ruimtes ingericht voor het nuttigen van maaltijden; de zogenaamde eetkamer. In de eetkamer vind je een eettafel met één of meerdere eetkamer stoelen. De eetkamer bevindt zich vaak in directe nabijheid van de keuken. Omdat steeds minder huizen in deze ruime opzet worden gebouwd, wordt de eetkamer vaak bij de woonkamer ingetrokken, waarbij er een speciaal gedeelte van de woonkamer als ‘eetgedeelte’ wordt gebruikt.

landelijke eetkamer

Foto: Jess Design bij Woonland

De landelijke eetkamer wordt standaard ingericht met een landelijke tafel en landelijke stoelen. Deze kan eventueel aangevuld worden met een mooie dressoirkast of landelijke vitrine kast. De landelijke woonaccessoires aan de muur, in de kast en op tafel kunnen naar eigen wens ingevuld worden.

De landelijke eetkamertafel en eetkamerstoelen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten eetkamertafels en stoelen die goed passen bij een landelijke eetkamer. Een eigenschap die alle landelijke meubels in gemeen hebben, is dat er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Landelijke eetkamertafels worden vervaardigd van massief hout. Landelijke stoelen worden ook van massief hout gemaakt, waarbij de stoelen bekleed worden met natuurlijke stoffen of leer in natuurlijke kleuren zoals wit, gebroken wit, grijs of bruin.  De meest voorkomende landelijke stoelen hebben houten poten, waarbij het zitvlak en de rugleuning bekleed zijn. De bekleding wordt vaak vervaardig in één kleur, waarbij de afwerking en de stiksels soms in een andere kleur wordt gedaan, zodat er een mooi contrast ontstaat. De rugleuning kan egaal zijn of met knopen worden afgewerkt.landelijke stoelen

Foto: Jess Design

De meest verkochte landelijke stoelen zijn stoelen zonder armleuningen. Er zijn echter ook erg mooie modellen met armleuningen. Hierbij moet men met een ruimere opzet of een grotere tafel rekening houden. Omdat in een landelijk interieur sfeer en gezelligheid centraal staan, zijn landelijke stoelen comfortabele stoelen, die uitnodigen om een samen gezellig te dineren en na te tafelen. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist