Landelijke salontafel

verschillende materialen en kleuren

Wanneer je van landelijk wonen houdt dan probeer je deze stijl in je interieur te integreren.  Je kunt natuurlijk de landelijke stijl zo ver door drukken dat alles wat je in huis haalt die landelijke toets heeft. De meeste mensen houden het vooral bij de basis, de meubelen, en enkele woonaccessoires. In de woonkamer denk je dan vaak aan een landelijke bank, landelijke stoelen en een landelijke salontafel. Het vinden van een landelijke bank en landelijke stoelen is vaak niet erg lastig, deze stijl is vaak meer uitgesproken, maar een salontafel in landelijke stijl wordt misschien al moeilijker. Waar voldoet een landelijke salontafel nu eigenlijk aan en met welke elementen wordt een salontafel landelijk?

Landelijke salontafel: materiaal en kleur

Een salontafel is een element welke echt opvalt in het interieur. Niet alleen staat deze vaak in het midden van een woonkamer, je kijkt er ook alsmaar naar wanneer je op de bank zit. Het is dan ook belangrijk om een salontafel te kiezen welke compleet past bij de stijl van je woonkamer. Je kunt hierbij letten op het materiaalgebruik van de salontafel maar ook op de kleur. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een landelijke salontafel dan is het aan te raden een natuurlijk materiaal te kiezen. Denk aan een houten salontafel of een rieten salontafel. Wat betreft kleur is het ook belangrijk voor een landelijke salontafel dat deze past bij een landelijke woonstijl. Kies voor neutrale en warme kleuren die perfect gaan bij de rest van je woonkamer. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een blauwe of rode salontafel dan zal je zien dat dit niet aansluit bij de landelijke stijl. Hetzelfde geldt voor een salontafel van bijvoorbeeld  glazen of ijzeren salontafel, dit past niet bij een landelijk interieur maar weer wel wanneer je de meer industriële stijl wilt aanhouden.

Houten salontafels

Een houten salontafel heb je natuurlijk in allerlei verschillende soorten en maten, daarnaast kan deze ook eigenlijk wel worden gebruikt in iedere interieurstijl. Waarom een houten salontafel zo goed in het landelijke interieur past? Omdat deze bestaat uit een natuurlijk materiaal dat de warmte van een landelijke inrichting enkel maar benadrukt. In de meeste landelijke salontafels zit dan ook hout verwerkt. De mogelijkheden zijn uiteraard eindeloos bij een houten salontafel, waar je vooral op dient te letten is dat het hout zo onbewerkt mogelijk is en de vorm van de houten salontafel net te strak is. In het landelijke interieur is juist ruimte voor een beetje speelsheid. Van een whitewash lak tot afbladderende verf en van mooie brocante lussen onder het tafelblad tot rieten mandjes onder de landelijke salontafel.

Boomstamtafel

Een boomstamtafel als landelijke salontafel is echt iets wat we de laatste jaren steeds vaker terugzien. De boomstamtafel past ook echt bij stoer en robuust landelijk wonen. Door middel van de boomstamtafel haal je echt de natuur in huis, hierdoor creeër je direct een warme sfeer.

landelijke boomstamtafel

Foto: Bert Plantagie

Of je nu kiest voor een boomstamtafel welke uit een onbewerkt stuk boom bestaat of enkel voor een boomstamtafel met een blad van een in de lengte gezaagd stuk boomstam, ze zorgen voor een landelijke maar robuuste uitstraling. Iedere boomtamtafel is uiteraard uniek, daardoor is het ook zo leuk om er een uit te gaan kiezen, je kunt hiermee echt gaan voor je persoonlijke smaak. Vaak kun je ook een op maat gemaakte boomstamtafel bestellen zodat je zeker weet dat deze voldoet aan je wensen. Meestal wordt een landelijke salontafel van boomstam gemaakt van een eikenboom, deze heeft dus eerst jaren in een bos gestaan en is nu onderdeel van je eigen huiselijke en landelijke omgeving, als dat niet bijzonder is!

Whitewash salontafel

Whitewash is een veelgebruikte manier om meubelen echt die landelijke en brocante toets te geven. Wanneer meubelen niet op die manier gekocht zijn kan men oude meubelen ook door middel van whitewash weer een nieuw leven geven. Whitewash doet hout direct een stuk ouder lijken, iets wat dus perfect past bij een landelijke salontafel. Het landelijke van whitewash kan goed gecombineerd worden met de natuurlijke kleuren die in een landelijke interieur thuishoren. Vaak wordt whitewash in een landelijk interieur gecombineerd met onbewerkt hout. Wanneer je een landelijke salontafel in whitewash hebt zal deze een warme toevoeging zijn aan je zithoek.

landelijke salontafel

Foto: Arco Fat

Landelijke rieten salontafel

Een salontafel welke je vaak ziet terugkomen in een landelijk interieur is een rieten of rotan salontafel. Door gebruik te maken van deze materialen krijg je direct een landelijke salontafel welke in iedere zithoek past. Riet of rotan geeft een warme sfeer en is gemaakt van een duurzaam en sterk materiaal. Zo ben je dus verzekerd van een lange levensduur. Zeker wanneer je kiest voor een landelijke salontafel met rotan, dit is namelijk een speciaal soort riet wat voorkomt in landen met een lage luchtvochtigheidsgraad zodat deze extra stevigheid heeft. Rotan en riet zijn echte natuurproducten welke in iedere gewenste kleur kunnen worden geverfd.  Vaak wordt een landelijke salontafel van riet gecombineerd met een dienblad in landelijke stijl op de tafel, omdat het neerzetten van glazen of kaarsen minder goed gaat, vanwege de structuur van het gevlochten tafelblad.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist