Landelijke raamdecoratie

creƫer een warme uitstraling

 

Steeds meer mensen kiezen voor het huiselijke karakter en het sfeervolle van het landelijk wonen. In plaats van een klinisch ingericht huis, gaan ze over naar de warmte van pasteltinten, mooie decoraties, meubels om gezellig in te zitten en met name een totaal gevoel van warme huiselijkheid. Een dergelijke inrichting vraagt wel om keuzes, om smaakvolle combinaties en om oog voor het detail. Het geheel wordt afgerond door een landelijke raamdecoratie.

Landelijke raamdecoratie

Bij een landelijke raamdecoratie komt het beeld op van een vensterbankversiering, mooie gedrapeerde vitrages en overgordijnen. Maar er is zoveel meer. U kunt er voor kiezen om aan de buitenkant de ramen te voorzien van prachtig geschilderde luiken. Deze kunnen dienen als pure landelijke raamdecoratie of zelfs om bij extreem slecht weer gesloten te worden om het huis extra bescherming te geven. Geheel naar keuze.

Vensterbanken

Bij landelijk wonen krijgen ook de vensterbanken weer een rol. Denkt u eens aan de zo typische Engelse vensterzitjes. Vensterbanken waarop mooie kleurrijke kussens liggen en die geschikt zijn om met de benen opgetrokken op de vensterbank zittend een boek te lezen. Overigens kan de keuze voor kussens eveneens een vorm van landelijke raamdecoratie zijn, waarbij wel naar de vorm en de uitstraling van de kussens gekeken moet worden. Het vraagt om stijlvol vorm gegeven te worden.

Vazen en takken

Een hele uitzonderlijke vorm van landelijke raamdecoratie vormen mooie vazen waarin een takkenbos geplaatst is. Hierbij moet u wel op de grootte letten. Een klein raam en een grote takkenbos of omgekeerd werkt natuurlijk niet. Kiest u voor een takkenbos in een vaas of op een houten poot, maak die dan tot het middelpunt van de vensterbank en laat de kanten vrij. Drukte geeft eerder een wat chaotisch beeld en doet af aan de kracht van de combinatie.

Gordijnen

Vooral in slaapkamers zal de keuze eerder op raambekleding vallen. Tegenwoordig is er op het gebied van landelijke raamdecoratie een grote keuze aan prachtige gordijnen in warme pastelkleuren of voorzien van typische landelijke elementen. Voor de vitrages vindt u ook mooie witte gordijnstoffen voorzien van transparante stukken, waardoor het geheel een hele intieme, aparte sfeer creëert. Een andere keuze kan een jacquardstof zijn, voorzien van een motief. Het ultieme chique van de Engelse country style zijn de met bloemen versierde stoffen. Deze kunnen heel druk overkomen. Het helpt om via een mood board de producten samen te brengen om te zien welke bloemenbedrukte stof bij het interieur past. Dat maakt uw keuze een stuk makkelijker.

Afbeelding: Jasno Shutters

Shutters

Traditionele shutters zijn ook ideaal te combineren in een landelijk interieur. Shutters worden veelal uitgevoerd in wit, maar ook grijze of bruine shutters kunnen mooi samengaan in een landelijk interieur. Deze houten binnen luiken kunnen bijdragen aan een exclusieve uitstraling in het interieur.

Licht

In vroegere tijden gaf een vuurpot buiten of een brandende kaars voor het raam aan dat er mensen leefden. Deze aparte vorm van landelijke raamdecoratie kunt u vorm geven door gebruik te maken van houten windlichten. De vaak heel aparte vormgeving van deze windlichten geeft ook overdag een warme uitstraling voor zowel het interieur als het exterieur. Want uiteindelijk gaat het er tevens om dat van buitenaf de warmte van het interieur in de raamdecoratie terug te vinden is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist