Landelijke keukenaccessoires

maken het geheel compleet

Een landelijke keuken wordt ingericht met landelijke meubels, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Het geheel compleet wordt gemaakt met brocante of landelijke keukenaccessoires.

Landelijke keukens

Een echte landelijke keuken doet denken aan de keukens van vroeger, dat wil niet zeggen dat bijvoorbeeld ook de gebruikte keukenapparatuur allemaal ouderwets moet zijn. De looks van vroeger kunnen prima gecombineerd worden met de hedendaagse technologie. Wel past een gasfornuis bijvoorbeeld beter in een landelijke keuken dan een hypermoderne inductieplaat. In de landelijke keuken wordt veel gebruik gemaakt van gietijzer, hout en emaille. Veel mensen maken bij een landelijke keuken associatie met een gezellige boerenkeuken.

De landelijke keuken wordt veelal ingericht met lichte en frisse kleuren, waarbij de ruimte niet alleen dient als een plek om eten te bereiden, maar ook om gezellig na te tafelen en gasten te ontvangen.  De landelijke keuken kan wordt vaak zo ingericht dat de keuken perfect aansluit op bijvoorbeeld de landelijke woonkamer. Het onderscheid tussen de rest van het interieur en de keuken kan worden gemaakt door typische landelijke keukenaccessoires.

landelijke keukenaccessoires

Foto: SieMatic SE 2002

Landelijke keukenaccessoires

Veel landelijke keukenaccessoires roepen gevoelens op van nostalgie, denk bijvoorbeeld aan emaille broodtrommels of kruidenbusjes, koperen bakvormen of houten bestekbakken. We hebben een onderverdeling gemaakt van verschillende landelijke keukenaccessoires waarmee je de landelijke keuken compleet kunt maken.

Servies en porselein

Veel liefhebbers van landelijk wonen zien het verzamelen van landelijk en brocante servies als een ware hobby. Mooi landelijk servies is niet alleen leuk om te gebruiken aan tafel, het kan ook decoratief uitgestald worden in een mooie open vitrinekast.

Glaswerk

Op het gebied van drink- en wijnglazen is het moeilijk om bepaald glaswerk als typerende landelijke keukenaccessoires te omschrijven. Wel zijn er allerlei glazen decoratie materialen die perfect in een landelijke keuken passen zoals voorraadpotten, wekpotten en bonbonschalen. Ook worden er allerlei leuke creaties gemaakt van bekende vormen en accessoires van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan bloemenvaas in de vorm van een oude melkfles of oude jampotjes opgevuld met decoratieve materialen.

Dienbladen

In vele landelijke keukens wordt gebruik gemaakt van dienbladen als keukenaccessoire. Dienbladen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Dienbladen voor in landelijke keukens zijn over het algemeen gemaakt van natuurlijke materialen zoals riet of hout. De houten exemplaren in greywash en whitewash zijn erg stijlvol in de landelijke keuken.

In sommige huishoudens wordt er dagelijks gebruik gemaakt van een dienblad voor het serveren van eten en drinken, bij andere huishoudens wordt het dienblad juist gebruikt als decoratief materiaal, waarop verschillende decoratieve landelijke keukenaccessoires worden uitgestald. Dienbladen met een decoratieve functie worden vaak als eyecatcher op de tafel geplaatst en gebruikt om een bepaald thema te accentueren. Leuk voor in de winter om bijvoorbeeld dennenappels, kerstballen en andere kerstaccessoires op te plaatsen!

Andere landelijke keukenaccessoires

Er zijn oneindig veel voorwerpen die in de keuken gebruikt kunnen worden als decoratieve en functionele landelijke keukenaccessoires. Veel gebruiksvoorwerpen van vroeger worden in de hedendaagse landelijke keuken puur en alleen als decoratief gebruikt zoals e-maille vergieten, melkkannen, wasborden, opbergblikken, botervloten, aardappelmanden etc.

Zoek de balans

Veel landelijke keukenaccessoires zorgen ervoor dat jouw keuken de juiste finishing touch krijgt, waardoor je een keuken creëert waarbij je je op je gemak voelt en waar je graag gasten ontvangt. De uitdaging is om de juiste balans te vinden zodat de keuken geen grote verzameling wordt van allerlei prullaria, maar juist een mooi geheel vormt waarbij de gebruikte materialen, meubels en accessoires goed op elkaar aansluiten.


Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist