Landelijk wonen

deze elementen zijn van belang

De landelijke woonstijl zou bijna wel de tegenhanger genoemd kunnen worden van de industriƫle woontrend. Waar industrieel juist erg donker en rauw is, bevat het landelijke juist meer lichte kleuren en zachte materialen. Het is niet zo gek dat het industriƫle interieur tegenwoordig erg hip is, want het heeft een stoere uitstraling waar veel mensen van houden. Toch wint het landelijke interieur ook steeds meer liefhebbers, omdat het een stuk gezelliger en knusser oogt. We geven je graag wat tips hoe je jouw interieur landelijk kunt maken en wat je daarvoor nodig hebt.

Gladde muren en grote plinten
Een landelijk interieur start je vanaf de basis. Denk hierbij aan gladde muren in neutrale tinten als wit, beige en taupe kleuren. Doordat de landelijke stijl vooral veel eenvoud mag uitstralen, kun je het beste een stucadoor vinden die de muren netjes en glad maakt. Deze kun je vervolgens zelf of laten schilderen in kleuren die rust uitstralen en bijdragen aan de rest van het interieur. Ook grote plinten zijn hierbij van belang, zodat het geheel een elegante en sierlijke toon krijgt. Daarnaast is het contrast tussen een gladde, rustige muur en een grote plint extra leuk.

Natuurlijke materialen
De landelijke stijl wordt gekenmerkt door materialen uit de natuur. Denk hierbij aan een fijne leren bank, een tafel van robuust hout en gordijnen van linnen. Je kunt een grof gebreide wollen deken op de bank gooien en klaar is kees! Het is vooral belangrijk dat alles niet perfect gestijld, maar juist door de materialen en kleuren goed bij elkaar past. In een landelijk interieur wordt gewoond en geleefd, wat betekent dat het niet direct uit een stijlgids hoort te komen maar realistisch moet zijn. Zo heb je de essentie van het landelijk wonen volledig begrepen en toegepast.

Sober en functioneel
Zoals eerder genoemd gaat het landelijke interieur voornamelijk richting functionaliteit. Het bevat nauwelijks tot geen tierlantijntjes of extra aankleding, maar is voornamelijk praktisch. Hierdoor hebben de meubelen vooral natuurlijke, ronde vormen en zijn strakke lijnen uit den boze. Kies vooral voor grote meubelen, zoals grote kasten, lampen of fauteuils. Deze kunnen dan gemakkelijk de aandacht grijpen, ook als je een kleine woning hebt. Er mag geleefd worden in de ruimte, dus comfort gaat boven stijlvolle en strakke elementen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist