De modern landelijke woonkamer

rust, warmte en gezelligheid

Een landelijke woonkamer straalt rust, warmte en gezelligheid uit. Vaak met een stoer of rustiek randje. En hoewel dit voor veel mensen heel aantrekkelijk klinkt, zit er toch nog een oubollig imago aan vast. Dat is ontzettend jammer! Je kunt de landelijke woonstijl namelijk heel mooi combineren met moderne elementen. Zo past het dus weer goed bij de huidige interieurtrends. Ben je benieuwd hoe je zelf een modern landelijke woonkamer kunt inrichten? Hieronder lees je welke meubels, accessoires, kleuren en materialen niet mogen ontbreken.

Basis van neutrale kleuren
Je begint altijd met een basis van neutrale kleuren. Bij een landelijk interieur denk je waarschijnlijk snel aan donkerbruin. Omdat deze tint best ouderwets kan ogen, kun je beter kiezen voor beige, zandtinten, gebroken wit en grijs. Bij een modern landelijke woonkamer mag je zelfs wit gebruiken voor een frisse touch!

Robuuste bank
In een woonkamer is de bank natuurlijk de blikvanger van de ruimte. Deze moet dus goed aansluiten bij de modern landelijke stijl. Soms kun je met een paar sierkussens en een mooi plaid een oud bankstel al opfleuren. Ga je toch een nieuwe bank kopen? Kijk dan eens naar het uitgebreide assortiment van Montèl. Hier vind je allerlei prachtige banken in verschillende stijlen. Bij de landelijke interieurstijl kun je het beste kiezen voor een robuust uiterlijk, een neutrale kleur en een natuurlijk (of natuurlijk ogend) materiaal. Het mag echt een groot exemplaar zijn waar je met veel mensen op kunt zitten. Een hoekbank is een moderne én comfortabele keuze.

Houten salontafel
Ook een houten salontafel mag zeker niet ontbreken. Een aantal toffe opties zijn: een boomstam salontafel met metalen poten, tafeltje van onbewerkt hout of een robuuste houten tafel in een strak en modern design. Een spierwit kunststof salontafel is in ieder geval niet zo passend in dit interieur!

Haard in de zithoek
Een haard past perfect bij een landelijke woning. Kies voor een open haard voor een rustiek effect of ga de moderne richting op met een ingebouwde gashaard. Beide opties zorgen voor een hele knusse sfeer in de zithoek.

Lange gordijnen
Vergeet niet om te kijken naar de raamdecoratie in je woonkamer. Hoewel we het in dit artikel hebben over de modern landelijke stijl, raden we aan om weg te blijven bij de moderne rolgordijnen en kunststof jaloezieën. Een paar lange gordijnen tot aan de grond maken de woonkamer een stuk gezelliger! Past dit echt niet bij jouw stijl? Kijk dan eens naar stoere houten shutters.

Moderne industriële details
Heb je op dit moment al een sfeervolle en landelijke woonkamer? Dan kun je het een moderne touch geven door middel van industriële details. Denk aan zwarte stalen deuren of een stoere fabriekslamp. Dit soort items zijn super populair op dit moment.

Accessoires van natuurlijke materialen
Heb je juist een vrij modern interieur en wil je een landelijke twist toevoegen? Dan moet je aan de slag met natuurlijke materialen als hout, riet, touw, wol en linnen. Dit zorgt meteen voor de huiselijke uitstraling! Leg een wollen vloerkleed op de grond, koop een rieten opbergmand en kruip ’s avonds weg onder een grof gebreide deken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist