De landelijke badkamer

in opmars

Bij een landelijke inrichting denk je meestal niet direct aan een landelijke badkamer, de landelijke badkamer is echter weer helemaal hip! In intieurwinkels, sanitairzaken en doe-het-zelf-zaken zie je steeds vaker landelijke badkamer meubels en accessoires. Kenmerkend aan de landelijke badkamer is dat de ruimte echt wordt ingericht om te ontspannen een plek waar je  geheel tot rust kunt komen. Een belangrijk onderdeel voor het creëren van het ontspannen gevoel is natuurlijk een ligbad.  De meeste landelijke badkamers worden ingericht met verschillende soorten vrijstaand ligbaden. De meest traditionele vrijstaande baden zijn de herkenbare authentieke baden op gietijzeren poten.

landelijke badkamer

Foto: Van Heck

Kenmerken van de landelijke badkamer

Veel landelijke badkamers zijn herkenbaar aan de lambrisering. Hierbij wordt er ongeveer ⅓de van de wand met houten planken of panelen bedekt. Deze worden vaak in een creme wit of gebroken witte kleur geverfd om het landelijke gevoel aan te sterken. Natuurlijk wordt er niet in elke landelijke badkamer gebruik gemaakt van lambrisering, mooie matte rustieke tegels van keramiek staan ook erg goed in het landelijke interieur. Een landelijke badkamer moet het tegenovergestelde uitstralen van een moderne strakke badkamer. De landelijke badkamer is juist gezellig en huiselijk. Net als in het landelijk interieur wordt ook in een landelijk badkamer veelal gebruik gemaakt van hout en natuurlijke materialen. Een veelvoorkomende badkamer accessoire is bijvoorbeeld een authentiek ogende ladder die schuin tegen de muur aan wordt gezet en dient als handdoekenrek. Ook badkamermeubels en het kastje onder de wastafel worden vervaardigd van echt hout. Daarnaast kunnen nog andere leuke natuurlijk ogende accessoires worden toegevoegd zoals een houten krukje of rieten opbergmanden.

badkamer landelijke stijl

Foto: Van Heck

Kleurgebruik

De landelijke badkamers worden vaak ook wel cottage badkamers genoemd. In deze cottage badkamers wordt vaak een niet al te breed kleurenpallet gebruikt. Vaak wordt het kleurgebruik tot natuurlijke kleuren beperkt. De meest voorkomende kleuren zijn zandkleuren en aardekleuren in combinatie met gebroken wit. Er wordt bij deze badkamers nooit van gebruik gemaakt van spierwit, dit zorgt namelijk voor een steriele en kille indruk, waardoor het warme en rustgevende gevoel van een landelijke badkamer tegenspreekt. Eventueel kan er gecombineerd worden met andere kleuren, let hierbij wel op dat er gebruik wordt gemaakt van zachte pasteltinten.

Hergebruikte materialen

Bij landelijk wonen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van hergebruik. Meubels en woonaccessoires worden op tweedehands markten of op internet van andere mensen gekocht. Vervolgens worden de meubels of accessoires bewerkt door ze bijvoorbeeld op te schuren en whitewash look te geven. Dit gebeurd ook met badkamer meubels. De badkamer meubels hoeven dan ook niet allemaal op elkaar aan te sluiten. Ook badkamer meubels van bijvoorbeeld sloop- of steigerhout worden op maat gemaakt om de landelijke badkamer een mooie rustieke look en feel.


Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist