Nieuwe innovaties Profel

benadrukken duurzaam ondernemerschap

Met een nieuwe, nog rankere variant van het populaire Stratolo-kozijn presenteert Profel haar nieuwste ontwikkeling in kozijnen en deuren. Daarmee blijft het bedrijf trouw aan de succesformule: het samengaan van vakmanschap, technologie en authentieke look. Ook op het gebied van duurzaamheid laat Profel zich niet onbetuigd.

Het Stratolo-kozijn is een van de meest succesvolle Profel innovaties van de laatste jaren. Het aluminium kozijn doet tijden herleven waarin slanke stalen kozijnen synoniem stonden voor een industriële look. Het kozijn bestaat uit het RECTO 80-kader, dat een inbouwdiepte heeft van 80 mm, met een Stratolo-vleugel. Het resultaat: een charmante retrotoets, subtiel en strak, mét hedendaagse prestaties en comfort.

Dankzij het ingenieuze binnenwerk combineert Stratolo comfort met veiligheid en duurzaamheid. Standaard wordt het innovatieve raam geleverd met dubbel glas, maar ook drievoudig glas is mogelijk (Uw tot 0.95 W/m²K). Dat maakt Stratolo geschikt voor BENG-woningen (bijna- energieneutraal). Als aluminium kozijn sluit Stratolo aan op een recente marktstudie van Bouwkennis (juni 2021) waaruit blijkt dat aluminium kozijnen en buitendeuren de laatste jaren in opmars zijn.

Vernieuwde Stratolo
Vanaf eind september is de nieuwste variant leverbaar: het aluminium raam RECTO 106 Minibloc met Stratolo vleugel. Het verticale tussenprofiel (makelaar) van de Stratolo-vleugel is smaller waardoor de middenstijl bij een dubbel openslaand raam, maximaal 86 mm bedraagt in aanzicht. Daarnaast werden ook de tussenstijlen in de Stratolo-vleugel gerestyled en hebben nu een aanzichtbreedte van slechts 35 mm.

De Stratolo kreeg met de RECTO 106 een verdiept kader met schuine zijden aan de buitenkant. Hierdoor is er geen vaste vleugel meer nodig om een stalen look te verkrijgen, met een bijpassende diepe tussenstijl. De trapeziumvormige kruiskozijnen kunnen nu naadloos aansluiten op het kader en de tussenstijl waardoor een nog slanker en strakker geheel ontstaat.

Natuurlijk duurzaam
Profel producten zijn onlosmakelijk verbonden met het begrip duurzaamheid. De ramen en deuren bepalen niet alleen de uitstraling van gebouwen, maar veraangenamen ook decennialang het leven van de bewoners. Profel kiest voor FSC- of PEFC-gecertificeerd hout en streeft naar cradle-to-cradle in productie. Zo gaat afval en overschot van aluminium of kunststof niet meer naar de schrootverwerking, maar opnieuw naar de productieketen. Voor recycling werkt Profel samen met gespecialiseerde partners, die van kunststof-lasafval nieuwe kunststof producten maken.

Met de vernieuwde Stratolo presenteert Profel niet alleen een verdere productinnovatie maar onderstreept het ook haar inspanningen op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemerschap. Het bedrijf beschikt over meerdere productiefaciliteiten maar produceert productsoorten zoveel mogelijk op één plaats. Het interne transport blijft daardoor beperkt tot korte verplaatsingen tussen deze sites. Dat scheelt alvast in CO2-uitstoot.

Op de bedrijfsterreinen zelf wordt samengewerkt met het Interreg-project voor een groene en aangename bedrijfsomgeving. De beplanting zorgt voor luchtzuivering, minder geluidsoverlast en een aangenamere omgeving. Groen behouden én verbeteren: het bewijs dat het zelfs op industrieterreinen kan!

Over Profel
Profel is producent van kozijnen en deuren en marktleider in België waar minstens één op de tien kozijnen en deuren in de woningbouwmarkt door Profel wordt gemaakt.

Het Belgische familiebedrijf telt vandaag bijna 1400 werknemers en heeft eigen productieateliers in Eersel en Pelt, Achel (België). De Profel Group, goed voor een omzet van 188 miljoen euro, telt twee businessunits. Profel Extrusion & Finishing extrudeert, anodiseert en moffelt aluminium profielen voor bedrijven uit allerlei sectoren, terwijl Profel Kozijnen & Deuren gespecialiseerd is in op maat gemaakte kozijnen en deuren in kunststof, aluminium en hout. Naast ramen en deuren levert deze businessunit ook rolluiken en verluchtingssystemen. In 2020 verlieten zo’n 170.000 ramen en deuren de Profel ateliers. De geschiedenis van Profel begon in 1948, toen de broers Frans en Albert Lauwers – onder de naam FAL – een bescheiden metaalverwerkingsbedrijf startten. Al snel volgde de productie van kozijnen en deuren in staal. In 1980 stapte de tweede generatie in met Willy, Myriam, Johan en Paul Lauwers. Intussen is ook de derde generatie actief in het bedrijf.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist