Nieuwe pannen aanschaffen?

Waar let je op?

Ben jij toe aan wat nieuws in je keuken? Of zijn je pannen bijna kapot? Dan wordt het tijd om nieuwe pannen aan te schaffen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn ontelbaar veel soorten pannen die je kunt kopen. Daarom is het zaak om dit artikel goed door te lezen. Je leert hier namelijk precies waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe pannen voor je keuken. Op deze manier zal je binnen mum van tijd weer heerlijk kunnen koken.

 

De warmtebron

In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de warmtebron waarmee je kookt. Wil je bijvoorbeeld inductie pannen gebruiken, dan moet je ervoor zorgen dat je potten en pannen hier geschikt voor zijn. Je kunt hiervoor het beste pannen aanschaffen die een witte streep bij de bodem hebben staan. Zo weet je zeker dat je inductiepannen koopt die goed hun warmte afgeven. Aan de andere kant zijn er tegenwoordig ook pannen die geschikt zijn voor meerdere warmtebronnen, bijvoorbeeld voor inductie en gas. Houd dus zeker rekening met de warmtebron.

Het materiaal van de pan

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de materialen waarvan de pan gemaakt is. In principe zijn er drie soorten pannen: RVS pannen, aluminium pannen en keramische pannen. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen, maar welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van je persoonlijke smaak. RVS pannen zijn vaak stevig en staan bekend om hun kwaliteit. Aluminium pannen hebben een goede warmtegeleiding en wegen vaak wat minder dan RVS pannen. Keramische pannen zijn als laatste een relatief nieuwe trend, maar ze bieden de beste anti aanbaklaag van allemaal. Kies dus de pan die bij je past en het beste aansluit op jouw keuken.

Het soort pan

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de functie van de pan. Wil je dus bijvoorbeeld een kookpan, braadpan of koekenpan aanschaffen? In elke categorie is er weer oneindig veel keuze, maar je kunt op voorhand al afwegen welke het meest geschikt is voor jouw keuken. Kookpannen zijn bijvoorbeeld ideaal voor gerechten waarin je voedsel moet stomen of verwarmen. Braadpannen daarentegen zijn geschikter voor het maken van sauzen en andere soorten smaakmakers. Als laatste kun je ook nog koekenpannen aanschaffen, die perfect werken als je bijvoorbeeld een omelet of pannenkoek wilt maken. Kies dus de pan die het beste bij jou past of zelfs voor een volledige bk pannenset.

Nu je precies weet waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe pannen, kun je een goede keuze maken die past bij jouw persoonlijke wensen. Succes hiermee!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenaccessoires?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist