Luxaflex

Houd je huis koel

Eind juni begint de zomer: dit wordt hopelijk volop genieten van de zon. Een (te) warm huis is echter niet comfortabel. Tijd om te genieten van het lekkere weer: buiten én binnen. Weet jij hoe je jouw huis aangenaam koel houdt, zonder dat je hiervoor een airco hoeft aan te schaffen? Hieronder deelt Luxaflex®, marktleider op het gebied van raambekleding, slimme én gemakkelijke manieren om de hitte buiten de deur te houden. 


 

Houd ramen en deuren gesloten
Het voelt misschien een beetje gek, omdat je hartje zomer juist behoefte hebt aan frisse lucht. Toch is het beter om op een warme dag de ramen en deuren zoveel mogelijk dicht te houden. Als deze namelijk dicht blijven, heeft de warme lucht van buiten geen kans om binnen te komen. Zet ’s avonds, wanneer de buitentemperatuur is afgekoeld, de ramen en deuren juist zoveel mogelijk tegen elkaar open. Hierdoor waait alle warme lucht die toch binnen is gekomen, lekker door.

Trek de stekker eruit
Apparatuur waarvan de stekker in het stopcontact zit, geleidt stroom en produceert daarom warmte. Ook als deze dus niet in gebruik is. Mocht het kwik binnenshuis stijgen tot boven de 23 graden, is het daarom verstandig om de apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact te halen. Probeer ook apparaten die veel warmte afgeven zoveel mogelijk uit te laten, zoals lampen, kaarsen en het fornuis

Rol de luiken omlaag
Geef hitte geen kans om binnen te komen. Rolluiken zijn hiervoor een goede oplossing, net als buitenjaloezieën. Rolluiken zorgen namelijk voor totale afsluiting, waardoor de zon niet naar binnen kan schijnen. Wil je niet volledig in het donker zitten? Dan zijn de buitenjaloezieën van Luxaflex® een koele optie. Doordat je bij de buitenjaloezieën de lamellen kunt tuimelen, bepaal je zelf hoeveel licht er naar binnen komt. Ze zijn dan ook energiebesparend, omdat de airco of verwarming minder snel aan hoeft.

Kies voor een groene tuin
Je kunt ook schaduw creëren, bijvoorbeeld door het groener maken van de tuin. Laat een klimplant langs de buitenmuur van je woning groeien. Door muren uit de zon te houden en het isolerende effect kan een klimop de maximale temperatuur van een gebouw drastisch reduceren. Of je plant een boom ten zuiden of zuidwesten van je huis. Zo blokkeer je de zon en creëer je schaduw.

Kies de juiste raambekleding
Tot slot is ook de raambekleding voor binnen belangrijk. Plisségordijnen houden niet alleen het zonlicht tegen, maar hebben ook een ‘dubbele’ structuur, waar lucht inzit die warmte tegen kan houden. Hierdoor zijn ze extra geschikt om het huis koel te houden. Daarnaast zijn verduisterende gordijnen een goede optie, het liefst in een lichte kleur. De lichte kleur stoot de warmte die binnenkomt namelijk af, wat voor een koele ruimte zorgt.

Laat de zomer maar komen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonwering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist