De beste zonweringen op een rij

Er is veel mogelijk

Ook in Nederland merken we de wereldwijde klimaatveranderingen. De zomers worden steeds warmer, en de winters worden minder streng. Hoewel we momenteel tijdens de koude, donkere en natte dagen snakken naar een heerlijk zonnetje. Zijn onze huizen niet per se gebouwd op hele warme temperaturen. De temperatuur in huis kan dan ook al snel oplopen wanneer de buitentemperaturen een aantal dagen boven de 30 graden uitkomt. Dat vinden we dan weer iets minder prettig. Gelukkig zijn er genoeg zonweringen te vinden om de warmte buiten te kunnen houden tijdens de warme zomermaanden. Wij zetten ze voor jou op een rij! 

 

Screens
Een screen is een van de beste manieren om de zon buiten je woning te houden. Een screen is opgebouwd uit dezelfde constructie als een rolluik, waarbij aan beide kanten van het raam geleiders gemonteerd worden waar het doek tussen kan ‘rollen’. Wanneer je kiest voor een screen als zonnewering heb je de keuze uit screens met een rits, of een standaard screen. Screens met een rits zitten vast tussen de geleiders waardoor ze minder gevoelig zijn voor wind, en minder snel scheuren. Het fijne aan een screen in vergelijking met een rolluik. Is dat je bij een screen nog altijd iets van lichtinval hebt, en ook nog naar buiten kunt kijken. Vanuit buiten kijk je overdag echter niet meer gemakkelijk in een woning naar binnen. Daardoor geniet je van voldoende privacy én bescherming van de zon.  

Zonnescherm
Een zonnescherm wordt aan de buitenkant van jouw woning aan de gevel bevestigd. De doeken van een zonnescherm bestaan in de meeste gevallen uit textiel. Je kunt bij een zonnescherm kiezen uit automatische bediening of handmatige bediening. Door het gebruik van een zonnescherm kun je de warmte uit de woning houden maar toch nog genieten van daglicht. Nadelen van het gebruik van een zonnescherm zijn dat het je zicht naar buiten blokkeert, en dat ze niet bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen of wind.

Gordijnen
Bijna elke woning heeft gordijnen. Is het niet om in de avond inkijk te voorkomen dan is het wel voor de sfeer en demping van geluid. Er is een groot verschil tussen decoratieve gordijnen of verduisterende gordijnen. Wanneer je verduisterende gordijnen in jouw woning hebt hangen werken deze ook perfect tegen de warmte van de zon. Door je gordijnen gesloten te houden, houdt je de warmte dus automatisch ook buiten. Een groot nadeel van het gebruiken van gordijnen als zonwering is dat je de hele dag in het donker zit. Er komt immers geen daglicht meer binnen.

Rolluiken
Rolluiken worden vaak vergeleken met screens. Ze hebben dan ook eenzelfde soort ophangsysteem. Het grootste verschil met screens is dat een rolluik zorgt voor een complete afsluiting van een raam of deur. Je houdt dus met rolluiken niet alleen de zon en warmte buiten. Maar ook lichtinval en eventuele inbrekers. Ook werken rolluiken goed als geluidsisolatie. Een rolluik is dus zeer multifunctioneel en niet alleen handig als zonwering. 

Plakfolie
Wanneer je denkt aan mogelijkheden om de zon buiten te houden denk je misschien niet zo snel aan plakfolie. Toch kan ook plakfolie de warmte buiten jouw woning houden. Het nadeel van plakfolie is wel dat de folie altijd blijft zitten. Hierdoor wordt het vaker gebruikt tegen inkijk dan werkelijk tegen warmte. Mocht jij de folie toch al hebben tegen inkijk, dan werkt deze wel degelijk ook tegen de warmte in een woning.

Rolgordijnen
Met een rolgordijn kun je zelf bepalen tot hoever je een raam afgeschermd wil hebben van de zon. Op deze manier blijft er dus ook de mogelijkheid om even goed te genieten van lichtinval. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes. Je kunt dus een rolgordijn kiezen dat het beste past bij jouw woning. Door te kiezen voor een dikker rolgordijn zal je de warmte het beste uit de woning kunnen houden. 

Isolatie
Natuurlijk kun je ook kiezen voor de juiste isolatie om de zon en de warmte buiten te houden. Wanneer je zorgt voor goede isolatie in zowel de buitenmuren als het dak kun je de warmte goed buiten houden. Het grote voordeel van isoleren is dat het in de winter ook helpt om de warmte die je stookt juist wél binnen te houden. Je kunt hierdoor profiteren van een lagere energierekening. Wel zo prettig met de huidige energietarieven! Wanneer je je huis wil laten isoleren hangt hier wel een behoorlijk prijskaartje aan. Je moet dus de mogelijkheid hebben om deze investering te kunnen doen. Gelukkig kun je wel aanspraak maken op verschillende subsidies wanneer je duurzame investeringen doet.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonwering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist