Denk alvast eens na over een renovatie

van je woning voor later

Je bent er wellicht nog niet mee bezig, de jaren waarin je een rollator of bijvoorbeeld elektrische rolstoel nodig hebt om je door je woning te kunnen verplaatsen. Toch zal die tijd mogelijk aanbreken, waarbij het prettig is om zo lang mogelijk in een eigen woning te kunnen blijven zitten. De verhuizing naar een verzorgingshuis wordt vaak als een grote sta gezien; daarbij hebben deze verzorgingshuizen lang niet altijd plek. Het maakt dat met name ouderen steeds vaker zoeken naar een levensloopbestendig huis. Dit zijn woningen waar je tot op late leeftijd kunt blijven wonen, doordat het huis van een traplift voorzien is of bijvoorbeeld alle voorzieningen op de begane grond biedt. Denk aan de slaapkamer, een badkamer en de keuken. In plaats van een verhuizing naar een nieuw huis, kun je een aanpassing van je bestaande woning overwegen. Dit artikel vertelt je meer over de zaken om hierbij rekening mee te houden.

Eigenschappen van een levensloopbestendig huis 
Een levensloopbestendig huis is in veel gevallen gelijkvloers, maar kan ook worden voorzien van een traplift. Met een traplift kom je veilig van beneden naar boven en weer terug. Ook is een levensloopbestendige woning voorzien van brede doorgangen, wat het makkelijker maakt om je met een rollator of (elektrische) rolstoel door de woning te verplaatsen. Deze doorgangen bevatten logischerwijs geen drempels; de vloer wordt doorgelegd door de verschillende kamers. In de keuken wordt vaak voor een relatief laag keukenblad gekozen in deze woningen. 

Verschillende zorghulpmiddelen in de badkamer en het toilet 
In de badkamer en het toilet van een levensloopbestendig huis maakt men gebruik van verschillende zorghulpmiddelen. De meest simpele voorbeelden daarvan zijn een anti-slip mat op de vloer onder de douche en bijvoorbeeld een steunbeugel naast het toilet. Het helpt de kans op een valpartij in deze ruimtes te verkleinen. Ook het gebruik van een toiletverhoger draagt bij aan een verminderd risico op een valpartij en vergroot het comfort in huis. 

Kies voor een harde vloer binnen je woning 
Niet alleen een brede doorgang draagt bij aan het gemak waarmee je een rollator of rolstoel in huis gebruikt. Datzelfde geldt voor een harde vloer, bijvoorbeeld van pvc, hout of laminaat. Ook een gietvloer wint aan populariteit de laatste jaren. Deze vloeren bieden niet alleen een minimale weerstand aan de rollator en rolstoel; ook zijn de vloeren veel makkelijker te onderhouden. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zelfredzaam wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist