4 tips die je helpen je huis betaalbaar toekomstbestendig te maken

Traplift

Ouder worden maakt het soms lastiger om langer thuis te blijven wonen en binnen je huis mobiel te blijven. Maar gelukkig is het mogelijk een woning aan te passen, zodat je langer thuis kunt blijven wonen. Dit vraagt helaas wel om aanzienlijke investeringen.

Is het altijd duur om een huis toekomstbestendig te maken? Nee, dat is niet het geval. Door de onderstaande 4 tips toe te passen, kun je je huis relatief betaalbaar toekomstbestendig maken. Natuurlijk met nadruk op het woordje 'relatief'. Het bouwen van een toekomstbestendige woning kost altijd geld.

Bekijk het aanbod van trapliften

Een traplift is een uitstekend hulpmiddel voor in huis. Het maakt het makkelijker om van beneden naar boven te gaan en andersom. Een traplift is daarbij mogelijk om langer thuis te blijven wonen. De aanschaf van een nieuwe traplift kan voor veel mensen een flinke investering zijn. Houdt het dan op? Zeker niet. Overweeg een tweedehands traplift. Deze zijn vaak nog van uitstekende kwaliteit en worden vóór verkoop helemaal opnieuw gekeurd. Smienk Trapliften biedt bijvoorbeeld tweedehands trapliften aan van gerenommeerde merken zoals Otolift.

Een andere optie is een huur traplift of het leasen van een traplift. Het is verstandig om het aanbod van trapliften goed te bekijken, zodat je de juiste keuze kunt maken. Een traplift is in ieder geval een uitstekende oplossing voor het toekomstbestendig maken van je woning.

Leg drempelhulpen in je woning neer

Er zijn in de meeste woningen meerdere drempels te vinden. Als je eenmaal met een rollator loopt of in een rolstoel zit, vormen deze drempels een obstakel. Dit probleem is gelukkig makkelijk op te lossen: met een drempelhulp.

Het plaatsen van een drempelhulp is een soort van plaat die je op de drempel legt. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk over de drempel heen rijdt. Een andere optie is het laten verwijderen van de drempel, maar dat is aanzienlijk duurder.

Pas de badkamer gedeeltelijk aan

Wil je je badkamer ook toekomstbestendig maken? Dan hoef je je badkamer niet te laten opknappen. Of om voor een nieuwe badkamer te kiezen. Nee, je kunt prima voor een douchestoel en wandbeugels kiezen. Dit zorgt ervoor dat je toch op een aangename manier kunt douchen. Deze producten zijn bovendien niet erg duur in vergelijking met andere producten. Toch ben je dan al wel klaar voor de toekomst en kun je ook op latere leeftijd nog genieten van een mooie badkamer.

Maak je huis onderhoudsvriendelijk

Tot slot is het van belang je huis onderhoudsvriendelijk te maken. Wanneer je ouder wordt, zul je waarschijnlijk minder zin hebben om te tuinieren of de gevel van je huis schoon te maken. Het is mogelijk dat dit medisch gezien niet meer kan. Maak je huis daarom nu alvast zo onderhoudsvriendelijk mogelijk.

Dit kun je het beste in kleine stappen doen. Wanneer je bijvoorbeeld eerst je tuin aanpast, kun je het jaar daarop de gevelbekleding vervangen. Het volgende jaar kun je ervoor kiezen om de kozijnen te laten vervangen door kunststof exemplaren. Dit vraagt om investeringen, dus doe dit in kleine stappen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zelfredzaam wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist