Waarom neon verlichting een echte must in huis is

Nieuwe trend in huis

Als er iets is dat ieder jaar flink aan verandering onderhevig is, dan is het wel het interieur. Ieder jaar zijn er nieuwe woontrends te vinden voor jouw woning. Een trend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, is het gebruik van neon verlichting in huis. 

Neon verlichting werd ooit vooral geassocieerd met opvallende reclameborden, maar inmiddels heeft het zijn weg gevonden in stijlvolle interieurs. Nu vraag je je misschien af hoe je neon verlichting het beste kunt combineren in je bestaande inrichting; in dit artikel zoomen we verder in op waarom neon verlichting een musthave is voor je huis, inclusief de voordelen ervan.

Neon verlichting geeft een unieke en persoonlijke sfeer

Hoewel neon verlichting een aantal voordelen kent, is het grootste voordeel misschien wel dat je er een unieke en persoonlijke sfeer mee kunt creëren in huis. Er is namelijk van alles mogelijk met neon verlichting, zoals quotes, abstracte vormen en andere leuke afbeeldingen. En als je niet iets kunt vinden waar je blij van wordt, dan is het zelfs mogelijk om zelf iets te ontwerpen voor je woonkamer, slaapkamer of keuken.

Of het nu gaat om een inspirerende boodschap of een artistiek kunstwerk van neon verlichting; in beide gevallen geeft dit soort verlichting een persoonlijke touch aan je inrichting. Omdat je ook nog eens iets écht unieks te pakken hebt, zorg je daarmee voor een totale bijzondere look waar je helemaal blij van wordt. Neon verlichting is namelijk toch net even anders dan een standaard wandlamp of lamp aan je plafond. 

Een echte eyecatcher in je interieur met neon verlichting

Een ander groot voordeel van neon verlichting is dat het een echte eyecatcher in een ruimte kan vormen. Je kunt er een bepaald deel van je woonkamer of keuken mee uitlichten en het is mogelijk om juist alle ogen op het kunstwerk van neon verlichting te laten vallen. In andere woorden: met neon verlichting is het mogelijk om zogeheten focal points te creëren. Dat zijn plekken of onderdelen van een ruimte waar je de aandacht op wil vestigen.

Neon verlichting is op die manier dus eigenlijk een vorm van kunst. Je hoeft geen schilderijen meer aan de muren te hebben wanneer je over een mooi kunstwerk van neon beschikt. Daarbij is het ook mogelijk om met behulp van lijnen of andere grafische vormen bepaalde meubelstukken uit te lichten. Denk bijvoorbeeld aan neon contouren van een kast of een ander kunstwerk, zodat daar de aandacht naar wordt getrokken.

Voor ieder soort interieur is er wel een passend neon licht verkrijgbaar

Wanneer je aan neon verlichting denkt, is de kans groot dat je een beetje een nostalgisch gevoel krijgt. Dat kan wel kloppen, aangezien er vooral jaren geleden veel gebruik werd gemaakt van neon verlichting in en buiten het huis. Daarom is deze vorm van verlichting de ideale keuze voor het creëren van een interieur met een retro uitstraling of een vintage look. Maar: tegelijkertijd past neon ook ontzettend goed in moderne interieurs.

Het is namelijk het ideale product om een mix van meerdere stijlen mee te maken. Zo staat een mooie quote of een artistiek plaatje in neon verlichting ook erg goed in een modern en strak interieur. En wat dacht je van een bohemian inrichting? Om het nog maar niet te hebben over de verschillende ruimtes waarin je neon verlichting kunt ophangen én over de verschillende ontwerpen en kleuren waar je gebruik van kunt maken. Kortom: de keuze is reuze wanneer je voor neon verlichting gaat.

Neon verlichting is ook nog een duurzame keuze voor je huis

Wat tot slot goed is om te weten, is dat neon verlichting heel goed past in de duurzame samenleving van nu. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen in Nederland duurzamer willen leven. Zij investeren onder andere in duurzame meubels en accessoires om zo iets bij te dragen aan een betere wereld. Met neon verlichting zorg je ook voor een duurzaam accessoire in je huis. Dit soort lampen gaan namelijk jarenlang mee!

Traditionele neonbuizen kunnen 10 tot 15 jaar meegaan voordat je ze moet vervangen. Dat draagt bij aan een duurzamere wereld, omdat je minder vaak nieuwe lampen hoeft te komen. Daarbij zijn de materialen die worden gebruikt bij de productie van neon verlichting over het algemeen ook duurzaam. De glazen buizen en elektroden kunnen immers gerecycled worden. En wat dacht je van de nieuwe LED-technologie waardoor de lampen ook nog eens energiezuinig zijn? Een echte musthave voor iedere moderne woning dus.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist