Vier tips voor een duurzamer leven

de huis-, tuin- en keukeneditie

Duurzamer leven wordt steeds belangrijker, en daarin zou eigenlijk iedereen een bijdrage moeten kunnen leveren. Gelukkig zijn kleine stappen vaak al genoeg voor een beter milieu; het is zeker mogelijk om duurzame keuzes te maken zonder daar heel je leven voor om te hoeven gooien. Huis-, tuin-, en keuken veranderingen dus! Ben je op zoek naar een aantal makkelijke veranderingen, die voor zowel jou als de rest van je gezin vol te houden zijn? Lees snel met ons mee en maak intrede in een duurzamer leven!

Led-verlichting; time to shine!
Hoewel de campagnes jaren geleden al door de reclameblokken schoten (‘wat led je?’), is het nog steeds veel voorkomend dat gezinnen geen gebruik maken van ledlampen. Onderweg naar een duurzamer leven, is het verstandig om de traditionele lampen in te wisselen voor ledlampen. Ledlampen verbruiken aanzienlijk minder energie en gaan daarnaast ook nog eens langer mee. Naast dat het energiebesparend is, hoef je dus ook minder snel naar de winkel om jouw lampen te vervangen (pluspunt voor je portemonnee dus!). Vervang dus snel jouw vloerlamp en wandlampen naar ledlampen en merk snel de voordelen!

Recycle circle
Al jaren een belangrijke tip in het duurzaam leven, maar toch gebeurt het in veel huishoudens nog te weinig; scheid je afval op de juiste manier! Plaats duidelijke afvalbakken voor papier, plastic, glas en organisch afval in de keuken én gebruik de kliko’s die ervoor bedoeld zijn. Wanneer je recyclebare materialen op de juiste manier scheidt, kunnen deze worden hergebruikt en gaat er dus minder afval naar de stortplaatsen!

It’s raining
Maak gebruik van moeder Aarde door regenwater op te vangen en te herbruiken. Plaats regentonnen in je tuin om het water van de regen op te vangen, en gebruik dit water voor het besproeien en nat houden van de planten in de tuin. Op deze manier verminder je het verbruik van leidingwater, wat naast dat het goed is voor het milieu in de zomer ook erg belangrijk is wanneer er droge periodes voorkomen!

Go vega!
Verleg de focus in de keuken naar vegetarische maaltijden. Natuurlijk hoef je niet volledig voor groen te kiezen, maar het verminderen van het eten van vlees draagt een goed steentje bij aan de natuur. Verander jouw dieet bijvoorbeeld in het eten van zeven dagen vlees, naar vier of vijf dagen. Door een paar keer per week vegetarisch te eten, verklein je jouw ecologische voetafdruk aanzienlijk. Vlees eten heeft namelijk om verschillende redenen een grote impact op het milieu; van de uitstoot van gassen tot het gebruik van water en land. En wist je dat vegetarisch koken echt best heel lekker kan zijn?!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist