6 tips voor een industriële inrichting

in nieuwbouwprojecten

Industriële inrichting is een populaire stijl die steeds meer mensen aanspreekt. Het combineert ruige, rauwe materialen met vintage elementen voor een unieke en stoere uitstraling. Als je van plan bent om een nieuw gebouwd huis in te richten in industriële stijl, zijn hier 6 tips die je kunnen helpen om de perfecte industriële sfeer te creëren.

Ruimtelijke planning

Bij het inrichten van een industrieel interieur is het belangrijk om de open ruimtes optimaal te benutten. Hoge plafonds en grote ramen zijn typische industriële kenmerken die behouden moeten worden. Deze zorgen voor een gevoel van ruimte en laten veel natuurlijk licht binnenkomen. Door gebruik te maken van slimme ruimtelijke planning kun je verschillende functionele zones creëren zonder de openheid van de ruimte te verliezen.

Materialen en texturen

Industriële interieurs staan bekend om het gebruik van ruwe en stoere materialen zoals baksteen, staal en beton. Deze materialen kunnen op verschillende manieren worden toegepast, bijvoorbeeld als muren, vloeren of zelfs meubels. Een mix van texturen zorgt voor een visueel interessant interieur. Combineer bijvoorbeeld een betonnen vloer met een bakstenen muur en voeg metalen accenten toe voor een industrieel tintje.

Verlichting

In een industrieel interieur is verlichting van essentieel belang. Industriële verlichtingselementen, zoals hanglampen en spotlights, zijn niet alleen functioneel, maar passen ook naadloos bij deze stijl door hun stoere uitstraling. Bovendien kun je creatieve verlichting gebruiken om specifieke gebieden te accentueren, zoals een kunstwerk aan de muur of een industriële bar.

Voor nog meer controle over de verlichting en lichtinval in de woning kunnen shutters van het merk Fractions worden toegepast, waarmee je de lichtinval naar wens kunt regelen. Zo bepaal je zelf hoeveel zonlicht er naar binnen in de kamer valt in een bijzonder patroon.

Meubilair en decoratie

Het juiste meubilair en decoratie kunnen het verschil maken in een industrieel interieur. Kies voor industriële meubelstukken met metalen accenten en een vintage uitstraling. Vintage decoratieve elementen zoals oude borden, klokken en kunstwerken voegen karakter toe aan de ruimte. Denk ook aan robuuste houten meubels en leren banken voor een extra stoer effect.

Kleurenpalet

Het kleurenpalet in een industrieel interieur is over het algemeen neutraal. Kies voor basiskleuren zoals grijs, zwart en wit. Deze kleuren vormen een goede basis en creëren een rustige en tijdloze sfeer. Gebruik accentkleuren om contrast en persoonlijkheid toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe fauteuil of een rode industriële lamp als eyecatcher.

Wat zijn goede accentkleuren voor een industrieel interieur? Accentkleuren zoals donkerblauw, rood, geel of groen kunnen goed werken in een industrieel interieur. Kies kleuren die passen bij de ruwe en rauwe uitstraling van de materialen.

Functionaliteit en flexibiliteit

Een industrieel interieur kan ook functioneel en flexibel zijn. Kies voor multifunctioneel meubilair dat je kunt aanpassen aan je behoeften. Bijvoorbeeld een uitschuifbare eettafel waar je zowel kleinere als grotere groepen aan kunt laten plaatsnemen. Optimaliseer de opbergruimte voor een opgeruimde uitstraling, bijvoorbeeld door gebruik te maken van kasten met schuifdeuren of ingebouwde opbergvakken.

Hoe zorg ik voor een opgeruimd uiterlijk in een industrieel interieur?
Optimaliseer de opbergruimte door gebruik te maken van slimme opbergoplossingen. Kasten met schuifdeuren of ingebouwde opbergvakken kunnen helpen om spullen uit het zicht te houden en zorgen voor een opgeruimd uiterlijk.

Nieuwbouwprojecten inrichten in industriële stijl

Met deze 6 tips kun je aan de slag om een nieuwbouwproject in te richten in industriële stijl. Denk aan de ruimtelijke planning, materialen en texturen, verlichting, meubilair en decoratie, kleurenpalet en functionaliteit en flexibiliteit. Mix ruige materialen met vintage elementen en creëer een industrieel interieur dat echt bij jou past. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van jouw huis een unieke en stoere plek!

Is een industriële inrichting alleen geschikt voor grote ruimtes? Nee, een industriële inrichting kan ook perfect in kleine ruimtes worden toegepast. Door slim gebruik te maken van ruimtelijke planning en het juiste meubilair en decoratie te kiezen, kun je een industrieel gevoel creëren, zelfs in een kleinere ruimte.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist