Nieuwe koelkast nodig?

3 tips

Op het moment dat je een nieuwe koelkast gaat kopen, wil je dat het liefst in een keer goed doen. Een nieuwe koelkast kan een flinke investering zijn. Om je beter op weg te helpen geven we je in dit artikel 3 tips.

1: Overweeg een koelvriescombinatie
Als je dan toch in een koelkast gaat investeren, kun je misschien net zo goed voor een koel vriescombinatie gaan. Dit is een koelkast en een vriezer in één. Een combinatie is een stuk voordeliger. Als je allebei de onderdelen los zou kopen ben je namelijk veel meer geld kwijt. Ook hoef je nu maar een apparaat in je keuken neer te zetten. Het is niet meer nodig om te kijken hoe je de koelkast en vriezer allebei een geschikte plek kunt geven. Daarnaast is het handig dat je meer spullen in de koelkast kwijt kunt. En in tegenstelling tot een koelkast met vriesvak, raak je met een combinatie minder snel de kou kwijt. Zo bespaar je energie.

2: Houd rekening met het energielabel
Het is altijd slim om rekening te houden met het energielabel. Dit is zowel goed voor het milieu, als voor je eigen portemonnee. Aan het energielabel kun je aflezen hoe zuinig een koelkast is. Als er bij het energielabel een A staat met 3 plusjes, kun je ervan uitgaan dat de koelkast op het gebied van energieverbruik erg zuinig is. Ga dus op zoek naar een zuinige koelkast en laat dit meewegen in je zoektocht als dat mogelijk is. De koelkast is immers een apparaat dat dagelijks stroom gebruikt.

3: Kies het juiste formaat
Bij het kiezen van het juiste formaat is het allereerst de vraag hoeveel inhoud je nodig denkt te hebben. Vaak is dat afhankelijk van het aantal mensen waar je mee woont. Hoe meer mensen, hoe sneller de koelkast immers vol raakt. Een te grote koelkast is ook niet handig, dan kost het relatief veel energie om de koelkast koud te krijgen en koud te houden.

 

Ook ligt het er maar net aan hoeveel ruimte je hebt in je keuken om de koelkast neer te zetten. Het is daarom slim om dat vooraf al op te meten. Dat moet je al helemaal doen als je wilt gaan voor een inbouw koelkast. Let dan goed op de breedte en de hoogte van de koelkast die je wilt gaan kopen, om zeker te weten dat het past. Al is de hoogte vaak nog te verstellen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Witgoed?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist