Beko duurzame huishoudelektra

gerecyclede materialen en bio-composiet

Vandaag de dag zijn nieuwe huishoudelektra doorgaans efficiënt en energiezuinig gebouwd. Dat is goed voor de portemonnee van de gebruiker én voor het milieu. Volgens Beko is dit het olympisch minimum. Het snelst groeiende huishoudelektra merk in de Europese markt gaat een stap verder en neemt zijn volledige productieketen onder de loep. Daarbij zet het onder andere in op het gebruik van gerecyclede materialen en bio-composieten. Zo bevatten de meeste wasmachines en wasdrogers gemiddeld 60 gerecyclede PET-flessen en maakt Beko van eierschalen eierbakjes voor hun koelkasten.

Beko werd in 1955 opgericht en is op dit moment het snelst groeiende merk op de Europese markt. Het maakt deel uit van de Arçelik groep die duurzaamheid op alle mogelijke manieren integreert in zijn businessmodel. De productiefaciliteiten van Arçelik staan op plaats 34 in de 2021 Global 100 Index van Corporate Knights . Dat is de hoogste plaats voor een home appliance producent. En dat vertaalt zich ook naar de producten van Beko.

“In onze productie zetten we alles op alles om CO2-neutraal te werken, maar wanneer de producten bij onze klanten zijn, verbruiken ze natuurlijk ook energie. Dat is de volgende stap in onze duurzaamheidsambities: het gebruik van onze machines zo duurzaam mogelijk maken. Tegen 2030 willen we onder andere het waterverbruik van onze apparaten met 45% laten dalen. Vandaag zetten we al in op het gebruik van gerecyclede materialen, waardoor de voetafdruk van onze producten kleiner wordt,” klinkt het bij Hakan Bulgurlu, CEO van Arçelik, het moederbedrijf van Beko.

60 PET-flessen in je wasmachine en wasdroogcombinatie

Als één van de eersten slaagde Beko erin gerecyclede PET-flessen te gebruiken voor zowel de kuip van de wasmachines als die van de wasdroogcombinaties. Bij wasmachines bestaat tot 10% van de kuip uit gerecycleerde PET-flessen, bij de wasdroogcombinatie is dat 15%. Concreet wil dit zeggen dat er ongeveer 60 gerecyclede halve liter flessen in je wasmachine of wasdroogcombinatie zitten verwerkt. Alle wasmachines en wasdroogcombinaties van Beko met het label RecycledTub™ bevatten deze duurzame materialen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Witgoed?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist