Je sauna reinigen

zo doe je dat

Een Finse sauna of infraroodcabine zorgt ervoor dat je heerlijk tot rust kan komen. Een fijn idee als je er thuis een hebt, waar je na een lange werkdag lekker in kan ontspannen. Goed voor lichaam en geest! Maak je regelmatig gebruik van je eigen wellness? Dan moet deze natuurlijk ook regelmatig worden schoongemaakt. Zo kun je nog lang genieten van je eigen sauna. Let op: je kunt niet zomaar elk schoonmaakmiddel gebruiken voor de reiniging. Wij geven je graag een aantal handige tips!

Vang transparantie op met handdoeken
Zeker als je veel gebruik maakt van je eigen sauna, dan is het wellicht een goed idee om tijdens een infraroodsessie handdoeken op de banken en vloer neer te leggen. Zo wordt je transpiratie opgevangen en houd je je cabine een stuk frisser. Laat de natte handdoeken na de sessies niet liggen, maar neem ze mee naar buiten en gooi ze direct in de was. Een ‘handdoeken wasje’ op hoge temperatuur en klaar is kees! Sommigen hebben speciale saunakussens met een waterafstotende hoes, dus dat is ook nog een optie. Niet iedereen is hier fan van.

Gebruik een ontvetter
Het klinkt misschien niet heel lekker, maar de meeste vervuiling wordt veroorzaakt door huidvetten. Door regelmatig een ontvetter te gebruiken, zorg je ervoor dat je sauna fris blijft. Daarnaast wil je de bacteriën ook graag buiten de deur houden, een saunareiniger op basis van waterstofperoxide is hiervoor bij uitstek geschikt.

Maak met regelmaat schoon
Voorkomen is beter dan genezen. Lekker cliché, maar o-zo-waar! Als je met regelmaat je cabine schoonmaakt, dan is het elke keer maar een klein klusje. Doe je dit niet, dan kan het zomaar zijn dat je er na een aantal weken met schoonmaken een flinke kluif aan hebt. Als je na elke sessie een vochtige doek gebruikt om de banken en de vloer af te doen, dan ben je zeker al heel goed bezig! Tip: voeg een klein beetje groene zeep toe aan je water.

Fijn schuurpapier voor krassen of hardnekkige vlekken
Zijn er hardnekkige vlekken aanwezig die je met bovengenoemde schoonmaakmiddelen niet weg krijgt? Of beginnen er krasjes te ontstaan in het hout van de saunabanken? Dan kun je dit met behulp van een fijn (!) schuurpapier verwijderen. Let er wel op dat je altijd met de houtnerf mee schuurt.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je zo lang mogelijk van je thuissauna kan genieten. Ben je zelf op zoek naar een sauna of aanverwante accessoires? Kijk dan eens op de website van Saunakoning: infrarood sauna’s en accessoires te over!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Sauna's?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist