Welke videofoon soorten zijn er?

videofoons voor thuis

Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen voor de installatie van een videofoon. Het geeft hen een veiliger gevoel, daar ze kunnen controleren wie er aanbelt alvorens zij de deur openen. Zeker in het najaar en de winter, wanneer het al snel donker wordt, is dat een groot voordeel. Bij de aankoop van een videofoon heeft men de keuze uit tal van verschillende varianten en merken. Hoe kies je een videofoon die past bij jouw wensen? In dit artikel helpen we je op weg! In de basis bestaat een klassieke videofoon uit twee componenten: een binnen- en buitenpost. Van moderne apparaten zijn de beeldverbindingen ook uit te lezen via een app op de telefoon. Voor welke videofoon kies jij in huis? 

Verschillende soorten videofoons voor thuis 
In de basis kan onderscheid gemaakt worden tussen vier verschillende soorten videofoons, namelijk: een draadloze videofoon, een videofoon met WiFi, een videofoon met app voor je smartphone of tablet en een 2-draads videofoon. Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de beoogde toepassing van de videofoon, welke van deze soorten het meest geschikt is. Houd er hierbij ook rekening mee, dat je een WiFi-verbinding bij de voordeur nodig hebt, wanneer je de videofoon aan het netwerk wilt koppelen. 

Tegenwoordig kiest men al snel voor een videofoon met app voor op de smartphone. Het maakt het mogelijk om ook afstand mee te kijken met de situatie thuis. Het geeft je ook op kantoor of bijvoorbeeld tijdens je vakantie een veilig, rustig gevoel. Mocht je het niet vertrouwen, dan kun je de buren vragen polshoogte te nemen. 

Videofoons van verschillende merken 
Naast het verschil in het type videofoon, zitten er verschillen in de producenten hiervan. Bekend zijn onder meer de Bticino videofoon, de videofoons van Niko en de Panasonic videofoons. Dergelijke producenten hebben een goede reputatie en bieden een kwalitatief sterk product aan. Modellen werken met een stabiele verbinding, zonder dat het beeld al snel begint te haperen. 

Prijsverschillen tussen de diverse merken 
Ben je op zoek naar een relatief goedkope videofoon? Kijk in dat geval eens naar de modellen van bijvoorbeeld Woox of Hikvision. Staat de kwaliteit en functionaliteit van het apparaat voorop, dan zijn de modellen van Urmet en Bticino het overwegen waard. Er zitten grote prijsverschillen tussen beide categorieën; de goedkoopste modellen schaf je voor nog geen honderd euro aan, terwijl duurdere opties een prijs van boven de duizend euro kennen. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Veilig wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist