Genieten van de tuin

in zowel de zomer als winter

We zitten inmiddels in de winter en het is ontzettend koud buiten. Hierdoor besluiten mensen vaak om de tuin leeg te halen en geen planten te onderhouden. Echter, dat is helemaal niet nodig. De tuin moet natuurlijk wel schoongemaakt worden wanneer de koude dagen beginnen, maar er kunnen nog wel planten leven. Veel bloemen zullen stoppen met bloeien wanneer het te koud is voor ze, dit zal uiteindelijk voor veel tuinafval zorgen. Nadat je tuin hebt schoongemaakt, kun je ervoor kiezen winterbestendige planten te plaatsen, die goed bestand zijn tegen de winterse vorst in Nederland. Plaats deze planten in bijvoorbeeld een mooie houten plantenbak. Wil je meer weten over een mooie tuin in zowel de winter als zomer? In dit artikel lees je hier meer over.

Een vol bloeiende tuin in de zomer

In de zomer kun je ontzettend veel doen in de tuin. Bovendien, dit is aangeraden omdat je in de zomer je vaker in de tuin zult bevinden. Dan is het wel fijn als de tuin er goed verzorgd uit ziet. Een vol bloeiende tuin creëer je door veel bloemen en planten te plaatsen in bijvoorbeeld een rechthoekige plantenbak. Let hier wel op dat de plek waar je de planten plaatst er niet chaotisch uit gaat zien, omdat alle soorten planten en bloemen bij elkaar zijn geplaatst. Probeer bloemen en planten over meerdere plantenbakken te verdelen of op andere plekken in de tuin te plaatsen. Heb je een scheidingshek in de tuin, dan kun je daar ook plantenbakken ophangen. De meeste planten bloeien alleen in bepaalde periode van het jaar. Zorg er daarom voor dat je een goede verdeling hebt tussen winterplanten en zomerplanten. 

Een gezellige warme plek in de winter

Zelfs na de zomer, kun je planten in de tuin onderhouden. Dit zijn winter planten die goed bestand zijn tegen de winterse vorst van Nederland. Denk hierbij aan planten, zoals sneeuwklokjes, winterbessen, winterviolen en nog veel meer. Deze planten hebben weinig onderhoud nodig, waardoor je niet in de kou hoeft te staan om te tuinieren. Heb je winterplanten dan wil je er natuurlijk ook van kunnen genieten. Denk daarom het plaatsen van goede buitenverlichting en misschien zelfs een tuinhaard, zodat je ook in de winter van je mooie tuin kunt genieten.

Kortom, van je tuin genieten kun je zowel in de winter als zomer doen. In de zomer bloeit er van alles, maar zelfs in de winter kunnen planten overleven. Hier heb je winterplanten voor nodig. In de tuin zitten, kun je doen door een warmtebron te plaatsen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist