Bestaat er wel een ideale haagplant?

of niet?

De ideale haagplanten voor jouw tuin moeten zorgvuldig gekozen worden. Heggen kunnen opzettelijk nonchalant gelaten worden om textuur en kleur te geven, of ze kunnen op groene muren lijken wanneer ze nauwgezet verzorgd en netjes gesnoeid worden. Ze kunnen de broodnodige afzondering bieden, dekking op een onbeschutte plaats of dienen als geluidswerende barrière naast een lawaaierige weg. Terwijl andere vormen van heggen een thuis bieden aan dieren, vormen doornige of stekelige heggen een effectieve barrière tegen indringers. De ideale haagplant bestaat zeker!

 

Er zijn een paar valkuilen waar je op moet letten

Zorg ervoor dat de heg die je plant niet te veel ruimte inneemt of wortels heeft die de gemeenschappelijke afwatering of nutsvoorzieningen kunnen hinderen. Heggen zijn een bekende bron van plaatselijke conflicten. Onderzoek het ideale moment om een heg te snoeien wanneer je er één hebt die uit de hand is gegroeid nadat je hem geërfd hebt, want dit verschilt naargelang de soort. Er zijn verschillende haagplanten die bij jouw eisen en het perceel passe. Of je nu een alternatief zoekt voor tuinhek ideeën of gewoon je tuin wilt vergroenen, kies de juiste haagplant.

De juiste haagplanten hebben het vermogen jouw tuin radicaal te veranderen

Of de planten nu formeel of informeel zijn, je kunt hiermee een fijne sfeer scheppen, Hoge Hagen kunnen de veiligheid verhogen, de tuin tegen de wind afschermen of gewoon een opvallende barrière planten die vele jaren zal blijven staan.

De laurierkers is een fantastische optie

De laurierkers is één van de verschillende planten in de Laurierfamilie die uitstekend geschikt is als heg. Eén van de grootste schermplanten heeft glanzende, knisperende en bolvormige bladeren die een dikke afscherming vormen en is wintergroen. Hij werkt ook goed als windbreker en kan helpen bij geluiddemping. Variatie laurier gezocht? De laurierkers is er in vele vormen en maten!

De thuja is ook geweldig als haagplant

Thuja plicata is een mooie optie onder de vele verschillende soorten. Hij heeft het hele jaar door loof, dat van groen in de lente, verandert in koperkleurige tinten in de herfst.

Een andere uitstekende haagplant is de haagbeuk

Deze plant groeit uit tot een sierlijke, gelijkmatige haag die zowel een breed uitgestrekt terrein als een meer formeel uitziend landschap aanvult. Het blad, hoewel bladverliezend, verandert van kleur maar blijft de hele winter aan de takken, waardoor het een goede optie is wanneer je het hele jaar door ideeën zoekt voor tuinafscheiding.

Haagplanten zijn een veelzijdige aanwinst voor de tuin, deze kunnen gebruikt worden om de grenzen van jouw tuin af te bakenen en afzondering en afscherming te bieden.

Om hoogte of visuele aantrekkingskracht aan jouw ideeën voor de inrichting van de achtertuin toe te voegen, kunnen ze ook gebruikt worden om zo structuur en vorm te geven.

Het is waarschijnlijk niet wat je in gedachten had, toen je een heg aan je tuin wilde toevoegen om jaren te moeten wachten tot hij volgroeid is. Anderzijds zijn volgroeide heggen een kostbare investering, vooral wanneer je een flinke heg tussen jouw eigendom en die van een buurman wenst.

Het grootste probleem zal zijn ze in bedwang te houden, maar dat is gemakkelijk te doen met routineus snoeien en vormgeven. Snelgroeiende heggen zijn daarom een prima alternatief dat snel zal aanslaan en bloeien. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist