Tips voor het schoonmaken en onderhouden van RVS

trapleuningen, deurklinken en tafelpoten

Roestvrij staal (RVS) is een veelgebruikt materiaal in het interieur. Het wordt niet alleen functioneel toegepast bij bijvoorbeeld afzuigkappen en koelkasten, maar ook als decoratief element in het interieur: denk maar eens aan RVS trapleuningen, deurklinken en tafelpoten. RVS is niet alleen duurzaam, maar het geeft ook een mooie, strakke uitstraling aan elk interieur. Maar om haar glans te behouden, is het belangrijk om te weten hoe je RVS moet schoonmaken en onderhouden. Wij delen enkele handige tips met je die je helpen om jouw RVS in topconditie te houden.

Het belang van RVS onderhoud

Roestvrij staal is, zoals de naam al aangeeft, resistent tegen roest. Het is echter niet volledig vrij van onderhoud. Blootstelling aan bijvoorbeeld vuil, vingerafdrukken of vet kan het oppervlak van RVS namelijk aantasten en dof maken. RVS schoonmaken is daarom belangrijk. Gelukkig is dit niet moeilijk en hoef je maar een paar stappen te volgen om de glans te behouden.

RVS schoonmaken: de basis

Het geheim van glanzend RVS is regelmatig onderhoud. Maak er een gewoonte van om RVS regelmatig af te nemen, zo zorg je ervoor dat RVS blijft stralen als nieuw. Voor de dagelijkse schoonmaak van RVS heb je slechts warm water en een zachte doek nodig. Hiermee verwijder je gemakkelijk en snel vuil en vlekken. Even nadrogen met een schone, droge doek en je bent klaar! Eventuele vingerafdrukken op bijvoorbeeld een RVS trapleuning of RVS deurklink kun je wegpoetsen met een speciale RVS reinigingsspray. Zulke sprays behouden tevens de glans van het RVS.
Over glanzen gesproken: gebruik alleen speciale reinigingsmiddelen speciaal voor RVS om de glans te behouden. Andere huis-, tuin- en keukenmiddelen - zoals olijfolie - geven wel glans, maar maken het RVS ook vet waardoor er juist meer vuil in blijft plakken. 

RVS buiten poetsen

RVS dat buiten is toegepast in bijvoorbeeld een RVS balustrade, deurgreep of brievenbus heeft het zwaarder te verduren dan RVS in het interieur. Ook voor buiten geldt: zolang je het regelmatig afneemt met een vochtige doek, ben je al een heel eind.

Wanneer RVS buiten in de buurt van zee of industrie is toegepast, kunnen er kleine bruine plekjes op het RVS optreden. Schrik niet: dit lijkt namelijk alsof het RVS roest, maar in werkelijkheid zijn het verontreinigingen die op het RVS terecht zijn gekomen – en die gaan wél roesten. Regelmatig onderhoud voorkomt dat dit gebeurt. Mochten deze roestplekjes toch optreden, dan wil je wellicht een wat diepere reiniging toepassen. Je kunt deze plekjes het beste wegpoetsen met een roest verwijderaar.

Kortom: door RVS simpelweg regelmatig af te nemen houd je het oppervlak mooi en schoon. Mocht je het oppervlak een intensievere reiniging willen geven, gebruik dan een speciaal reinigingsmiddel voor RVS. Hiermee verleng je de levensduur en kun je er jaren lang mee vooruit.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist