De geur van verse koffie:

dit is wat het met je doet

Hoe komt het toch dat we ons over het algemeen prettig voelen als we de geur van koffie ruiken? We komen erdoor tot rust en we ervaren er het ultieme gevoel van huiselijkheid door. Maar waarom eigenlijk? En waar in huis kun je de koffiezetter het beste plaatsen? Hoeveel koffie drinken we eigenlijk en wat is de ideale hoeveelheid koffie per dag?

Elke koffiedrinker is anders

Eigenlijk is het vreemd dat we van koffie houden, want koffie heeft een bittere smaak. Over het algemeen associëren onze hersenen bitter met gevaar. We hebben ons er dan ook echt aan moeten wennen om koffie te drinken, maar wie zich er eenmaal aan over heeft gegeven, weet een goede kop koffie over het algemeen zeker te waarderen. Je ziet dan ook in vrijwel elk huis een koffiezetmachine staan, van traditioneel exemplaar waar je zelf een filter in doet tot apparaat dat zelf een portie bonen maalt en natuurlijk de varianten waarin je pads of cups moet laden. Sommige machines zijn voor kleine hoeveelheden koffie, andere kunnen al je gasten in korte tijd van een lekker bakkie koffie voorzien.

Zo veel koffie drinken we

Bijna negen miljoen mensen drinken dagelijks koffie. Gemiddeld gaat het om drie tot vier kopjes per dag. Het voedingscentrum adviseert om niet meer dan vijf kopjes koffie per dag te drinken. Dit heeft te maken met de hoeveelheid cafeïne die erin zit. Drie tot vier kopjes is dus prima, minder mag natuurlijk ook. Drink wel wat extra water als je een koffiedrinker bent, omdat koffie vocht aan je lichaam onttrekt.

Hier plaats je de koffiezetter het best

Voor de meeste mensen is de keuken de meest ideale plek om koffie te zetten. Althans, dat mogen we gerust concluderen, als we de situatie in een doorsnee woonhuis bekijken. Voordat je naar de webshop Coolsound gaat om de machine van jouw voorkeur te kiezen, is het zinvol om even stil te staan bij de precieze plek in de keuken. Heb je een nisje in je keuken? Dan kan dat een perfecte plek zijn om in te richten als koffiehoek. In elk geval moet er een elektriciteitspunt in de buurt zijn.

En dat geluksgevoel?

Volgens wetenschappers bevat koffie bepaalde chemische stoffen die zich via de lucht verspreiden en die een kalmerend effect hebben op ons zenuwstelsel en vandaar dus dat geluksgevoel.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist