Besen laadpaal review

ervaring na jaar gebruik.

In de zoektocht naar een geschikte laadpaal wallbox kwamen we uit op een laadpaal van Besen. Deze sprak ons aan door het compacte design. We zochten een wallbox die goed paste tegen onze muur en niet te veel op zou vallen. We waren ervan op de hoogte dat je auto en laadpaal op elkaar afgestemd moeten zijn. We hebben de juiste wattages te kunnen kiezen. Thuis staat er een bmw i3 deze hebben we in de 11 kWh uitvoering. Daarom hebben we een Besen laadpaal review geschreven over de 11 kWh variant.

Voorbereidingen, waar moet je op letten

Bij ons begon de zoektocht waar de stroom binnenkomt in de meterkast. Doordat wij in een relatief nieuw huis wonen, hadden we beschikking tot een 3 fase aansluiting. Online stond dat als we een 1 fase aansluiting hadden dat er een investering gedaan moest worden van ongeveer 740 tot 1100 euro voor het aanpassen van de hoofdaansluiting. Wij hebben door onze aansluiting dus gekozen voor een 3-fase wallbox. Hiermee kunnen we op de snelste manier onze auto opladen.

Veiligheid van de wallbox

Bij het gebruiken van de Besen laadpaal hadden we wel wat vragen over hoe het ons energienetwerk zou belasten. De Besen laadpaal biedt verschillende soorten bescherming voor het energienetwerk. Zo hoeven wij ons geen zorgen te maken over stroomlekkage, overbelasting, kortsluiting, oververhitting en voltage overbelasting. Hierdoor kunnen we onze auto met een gerust hart opladen.

Danzij de bijgelverde pasjes hoeven we ons geen zorgen hoeven te maken dat iemand anders gebruik maakt van onze Besen laadpaal. Dankzij het praktische formaat pasjes bewaren we ze in onze portomonee en 1 in de zonneklep als back-up.

Op het scherm is handig af te lezen hoe ver de accu is opgeladen en op welke snelheid hij is geladen. Dit geeft wat extra inzicht, maar wij kijken er niet dagelijks naar. Niet te vergeten is dat de wallbox waterbestendig is. Wel zo handig want hij hangt hele dag buiten waar hij wordt blootgesteld aan de elementen.

Zelf installeren of toch iemand inhuren

Wij hebben de installatie uitbesteed. Dit omdat het toch om elektriciteit gaat en we wilde zeker weten dat het aan alle eisen zou voldoen. Achteraf hadden we het misschien wel zelf kunnen doen, maar dat weet je niet vooraf. Ieder huis is anders en daarom is maatwerk vaak vereist. Het inhuren van een expert kan in de kosten lopen. Hierbij zaten wij rond de 750 euro voor de installatie. Aanschaf van de Besen wallbox ging gemakkelijk via Laadpaal-webwinkel.nl.

Voordelen van thuis laden

Wij hebben het geluk dat er een oprit is voor ons huis. Dit speelde mee in de keuze voor een laadpaal aan huis. Opladen aan huis is een stuk goedkoper dan opladen bij een openbare laadpaal. We verdienen op deze manier de thuislader binnen een jaar terug. Daarnaast hebben we nu altijd een plekje bij de lader. Geen gezeur met mensen die hun auto er dagen laten staan. Het was voor ons zeker de investering waard.

Conclusie en ervaring Besen Wallbox review

We zijn heel tevreden over de Besen laadpaal. Onze ervaring is dat hij perfect werkt, zonder storingen laad hij elke dag onze auto op. Het scherm geeft ons inzicht en met de pasjes hoeven we ons geen zorgen te maken. De installatie was voor ons ook geen problemen. Het was een investering waar we nu de vruchten van plukken. Besen laadpaal review, ik raad hem aan iedereen aan!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist