
Wat zijn belangrijke verschillen tussen dynamisch- en variabel energiecontract
Dat leggen we graag aan je uit
Een energiecontract kiezen voelt soms als een sprong in het diepe. Ga je voor zekerheid of neem je de gok en speel je in op de schommelingen van de markt? Het lijkt bijna een spelletje, maar het kan je serieus geld schelen. Steeds meer mensen stappen over op een variabel of dynamisch contract, maar waar kies je eigenlijk voor? Misschien nog belangrijker, welke past het beste bij jouw situatie? Vooral wanneer je ook zonnepanelen hebt, is het belangrijk om te kijken hoe het qua terug leverkosten zit bijvoorbeeld. Reden genoeg om gewoon eens te kijken naar de verschillen tussen deze beide contractvormen.
Wat betekent een dynamisch energiecontract
Een dynamisch contract gaat nog een stap verder en kan er wel voor zorgen dat je een stuk voordeliger uit bent. Wil jij dat nu ook? Sluit dan een Vandebron dynamisch energiecontract af, zodat je bij een prijsdaling direct profiteert. De tarieven zijn direct gekoppeld aan de markt en veranderen per uur voor stroom en per dag voor gas. Dit betekent dat je op een rustige dag bijna niks betaalt, maar op een dure dag vaak wat meer. Dit contract is alleen interessant als je slim met je verbruik omgaat. Zet je je wasmachine en vaatwasser aan op de momenten dat de prijzen laag zijn, dan kun je flink besparen. Maar heb je geen zin om elke dag de energieprijzen te checken? Dan moet je even kijken of dit type contract wel de juiste keuze is voor je.
Wat is een variabel energiecontract
Bij een variabel energiecontract veranderen de tarieven tijdens de looptijd. De energiemarkt bepaalt of je meer of minder betaalt voor stroom en gas. Dat klinkt spannend, toch? Stijgen de prijzen, dan ga je dat merken in je portemonnee. Dalen ze, dan kun je jezelf gelukkig prijzen met een lagere rekening. Het klinkt als een mooie kans om te besparen, maar pas op. De kans is groot dat je denkt dat je lekker voordelig uit bent tot de eindafrekening een onverwacht bedrag laat zien. Heb je geen zin in dat soort financiƫle verrassingen? Dan is dit contract misschien niet de beste keuze. Maar als je flexibel bent en af en toe de markt checkt, kan het best een slimme zet zijn. Als je het een beetje goed doet qua verbruik, dan bespaar je misschien wel zoveel geld ieder jaar, dat je er op termijn een nieuw bankstel voor kunt kopen.
Welke keuze past bij jou
De keuze tussen een variabel en dynamisch contract hangt af van hoeveel controle je wilt hebben over je energierekening en hoeveel risico je durft te nemen. Houd je van een beetje spanning en vind je het leuk om actief in te spelen op prijsdalingen? Dan kan een dynamisch contract echt iets voor jou zijn. Maar als je liever niet de hele dag met energieprijzen bezig bent en gewoon het liefst onbezorgd in je hotel chique woonkamer de thermostaat een graadje hoger wilt kunnen zetten zonder naar de prijs te hoeven kijken, is een variabel contract misschien een betere keuze. En laten we eerlijk zijn, sommige mensen willen gewoon zekerheid. Dan is een vast contract de veiligste optie, ook al betaal je daar vaak iets meer voor. Wat je ook kiest, het loont altijd om energiecontracten te vergelijken. Waarom zou je meer betalen dan nodig is?
Een goed advies is goud waard
Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.