Veilig klussen?

Deze 5 spullen heb je nodig!

Wist je dat er jaarlijks meer dan 100.000 ongelukken door doe-het-zelvers veroorzaakt worden? De meeste letsels veroorzaakt tijdens het klussen zijn het gevolg van de cirkelzaag, ladder, slijptol, hamer, stanleymes en handzaag. Veilig klussen moet dan ook door iedereen serieus genomen worden. Hoe klein of groot de risico’s ook zijn: neem altijd het zekere voor het onzekere om ongelukken te voorkomen. Om veilig te klussen raden wij onderstaande spullen aan!

1. Werkkleding

Tijdens het klussen is er niets zo fijn als het dragen van werkkleding van hoge kwaliteit. Dit komt niet alleen het comfort ten goede, maar biedt ook extra bescherming. Zo kan je al het gereedschap veilig meedragen en kan je nergens aan blijven hangen tijdens het klussen. Het dragen van werkkleding is praktische én veiliger. Voor doe-het-zelvers is goede werkkleding onmisbaar.

2. Veiligheidsschoenen

Een groot deel van de ongelukken tijdens het klussen veroorzaakt letsel aan de voeten. Het laten vallen van zware voorwerpen of scherpe voorwerpen die door de schoenen komen zijn veel voorkomende ongelukken. Veiligheidsschoenen kopen is dan ook een absolute must om veilig te klussen. Naast de extra bescherming is ook het comfort van goede werkschoenen een groot voordeel. Dit voorkomt dat je na een lange klusdag last krijgt van je voeten. Op Arboss.nl vind je een ruim assortiment werkschoenen van hoge kwaliteit.

3. Gehoorbescherming

Bij het gebruik van klein elektrisch gereedschap heb je geen gehoorbescherming nodig, maar als je grotere apparaten gaat gebruiken raden wij altijd aan om bescherming te dragen. Bijvoorbeeld als je aan de slag gaat met een kettingzaag is gehoorbescherming een must. Wij adviseren om bij alle zware apparaten en apparaten waarmee je langer dan een uur achtereen mee werkt gehoorbescherming te dragen.

4. Werkhandschoenen

Handschoenen dragen is echt niet voor elke klus nodig, maar tijdens sommige klussen kun je echt niet zonder. Zo zijn lashandschoenen onmisbaar tijdens het lassen. Ook bieden werkhandschoenen de juiste bescherming om beschadigingen aan je handen te voorkomen. Tevens zijn handschoenen ideaal voor als je bij lagere temperaturen buiten werkzaam bent.

5. Veiligheidsbril

Werk je met roterende apparaten? Dan is het verstandig om een veiligheidsbril te dragen om je ogen te beschermen. Tijdens het lassen is een veiligheidsbril een absolute must om bescherming te bieden tegen vonken. Kunnen er tijdens het klussen kleine deeltjes in je ogen terecht komen? Draag dan altijd een veiligheidsbril.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Doe het zelf?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist