Een op vijf Nederlandse vrouwen

denkt beter te klussen dan partner

Maar liefst 22 procent van de Nederlandse vrouwen zegt beter te kunnen klussen dan hun partner. Dit blijkt uit een onderzoek van LaminaatenParket.nl onder 1.336 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door PanelWizard. Van alle vrouwelijke respondenten vertrouwt daarnaast een kwart haar wederhelft niet met zware klusapparatuur.

Opvallend genoeg neemt de mate waarin Nederlandse vrouw haar partner vertrouwt met zware klusapparatuur juist af wanneer het opleidingsniveau stijgt. Zo is slechts negentien procent van de praktisch geschoolde vrouwen er gerust op wanneer hun partner een zware boor of reprozaag hanteert, tegenover dertig procent van de hoogopgeleiden. “De klussende man met een winkelhaak in zijn achterzak en een duimstok achter zijn oor, is een bekend stereotype”, zegt Floris Jeurissen van LaminaatenParket.nl. “Uit dit onderzoek blijkt echter dat lang niet alle mannen kluskeizers zijn.”

Onjuist gereedschap
Een verder bewijs van het gebrek aan masculiene kluskennis is dat vijftien procent van de Nederlandse mannen van het meeste gereedschap niet weet waarvoor het dient. Onder jonge mannen stijgt dit percentage zelfs tot 23 procent. Het lijkt dan ook geen verrassing dat ongeveer de helft van de mannelijke respondenten zichzelf of anderen weleens heeft verwond tijdens het klussen. Onder vrouwen bedraagt dit slechts 29 procent. Jeurissen: “Dit zien wij ook terug bij het leggen van een vloer. Vaak beginnen mannen er gewoon aan, zonder zich echt in te lezen. De kans dat je dan een catastrofale fout maakt of iemand verwond, is groter dan wanneer je de juiste voorbereidingen treft.”

Overschatting
Dat mannen hun kluskennis weleens overschatten, wordt bevestigd door de resultaten van het onderzoek. Zo zegt 46 procent van de vrouwelijke ondervraagden dat hun partner weleens een klus heeft uitgevoerd waarvoor hij of zij (eigenlijk) hulp had moeten inschakelen. Een mannelijke respondent deelt zelfs een gênante anekdote: “Ik heb mijn vaste telefoon een keer aangesloten op de verwarming. Elke keer als de verwarming aansloeg rinkelde de telefoon”. Het lijkt daarom geen verrassing dat 42 procent van de ondervraagden tijdens het klussen weleens ruziemaakt met zijn of haar partner. Jeurissen: “Van mannen wordt vaak verwacht dat ze handig zijn en een soort basis kluskennis hebben. Wij merken dat mannen vaak te trots zijn om toe te geven dat dit niet het geval is, wat leidt tot ruzies en misverstanden. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het interieur van je woning, maar kan zelfs van negatieve invloed zijn op de relatie.”

Over LaminaatenParket.nl
LaminaatenParket.nl is een van de grootste vloerleveranciers van Nederland en bedient consumenten met een online webshop en vanuit zeven showrooms verspreid over het land. Bij LaminaatenParket.nl kunnen consumenten kiezen uit een grote voorraad parketvloeren, laminaat en PVC-vloeren van hoogwaardige kwaliteit. Naast de levering van vloeren heeft het bedrijf ook een leg- en renovatieservice.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Doe het zelf?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist