Dakraam vervangen

dit moet je erover weten

Ben je van plan om binnenkort de dakramen te vervangen? Dan is het verstandig om hier eerst wat meer informatie over te verzamelen. In het onderstaande artikel geven we een aantal handige tips en vertellen we over de verschillende mogelijkheden. Kortom: alles wat je moet weten over het vervangen van een dakraam.

Waarom dakraam vervangen?
Het is belangrijk om een oud dakraam op het juiste moment te vervangen. Doe je dit niet? Dan kunnen er grote problemen ontstaan. Denk aan tocht in huis of zelfs lekkage tijdens de regenachtige dagen. Dat is vooral in de herfst en winter geen pretje! Vervang je oude dakramen dus tijdig voor een paar nieuwe VELUX dakramen. De nieuwe generatie is erg duurzaam en gaat lang mee. Ook hebben ze een hogere isolatiewaarde door de HR++ beglazing. Daarnaast kun je beter genieten van het uitzicht en komt er meer daglicht binnen door het grotere glasoppervlak.

Zelf vervangen of laten vervangen?
Als je vrij handig bent aangelegd, kun je ervoor kiezen om de dakramen zelf te vervangen. Het monteren doe je dan met behulp van online instructies. Deze kun je terugvinden op de website van VELUX. Let op: het monteren is niet geschikt voor beginnende thuisklussers. Je moet wel enig verstand van zake hebben en met minimaal 2 personen aan de slag gaan. Wellicht is het dus een betere keuze om het vervangen van een VELUX dakraam over te laten aan de professionals. DakraamConcurrent (officiële partner van VELUX) biedt een montageservice aan en is gespecialiseerd in het plaatsen en vervangen van dakramen.

Welke maat heeft mijn dakraam?
Om erachter te komen wat de maat van je huidige dakraam is, kun je twee dingen doen. Ten eerste kun je het raam simpelweg opmeten met een meetlint. Schrijf de afmetingen van de breedte en hoogte op papier of maak een notitie in je telefoon. Daarna kun je online de exacte maat achterhalen. Optie twee is om te kijken naar de code op je VELUX dakraam. Deze code bestaat uit letters en cijfers. Met deze info kun je eenvoudig opzoeken welke nieuwe generatie past bij je huidige oude dakraam. Meer info hierover vind je op deze pagina van VELUX.

Voor welk materiaal kies je?
Weet je ondertussen welke maat je nodig hebt? Dan kun je gaan nadenken over het materiaal. Een dakraam van kunststof heeft andere eigenschappen dan een dakraam van hout. Verdiep je dus even in beide mogelijkheden.

Wat zijn de extra opties?
Tot slot maak je een beslissing over de extra opties van een nieuw dakraam. Een aantal van deze mogelijkheden zijn: een tuimelvenster of uitzettuimelvenster, elektrisch netstroom of elektrisch zonne-energie en eventueel een verduisterend rolgordijn of een insectenhor.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Daglicht in huis?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist