Winterharde blauwe waterlelie
Drijvende beauties voor tuin en terras
Het bijzondere van waterlelies en lotusplanten zijn de spectaculaire, geurende bloemen. Die ontvouwen zich in de ochtend en sluiten in de avond. Om te genieten van deze beauties heb je niet per se een grote vijver nodig. Dat kan ook op het terras met drijvende bloemen in een teil met water. In 2024 introduceert kwekerij Van der Velde Waterplanten een spectaculaire, winterharde blauwe waterlelie die bloeit van juni tot diep in het najaar. Het planten van waterlelies en lotussen doe je in het voorjaar en is heel eenvoudig.
Blauwe waterlelie
Waterlelies (Nymphaea) zijn planten die groeien en bloeien in stilstaand water (tot ca. 20 cm diep). Het blad drijft op het wateroppervlak en daarboven zitten stelen met bloemen. Van juni tot oktober is het non-stop genieten. De witte, gele, roze en rode waterlelies zijn het bekendst. In 2024 presenteert vdvelde.com de Nymphaea ‘Blue Queen’, een exclusieve, spectaculaire waterlelie met blauwe bloemen met een diameter van zo’n 20 cm. Uniek is dat de plant winterhard is. De blauwe waterlelie is, net als andere soorten, geschikt voor vijvers of waterbak met een diepte tot 40 cm.
Lotus
De lotusbloem (Nelumbo) staat symbool voor reinheid en zuiverheid. Dat komt omdat (regen)water en vuil van de bladeren afglijden, waardoor de plant schoon blijft. Als de roze of witte bloemen geopend zijn, verspreidt zich een heerlijke zoete, kruidige geur. Per plant verschijnen bloemen met een doorsnede van zo’n 15 cm. Lotussen zijn geschikt voor vijvers of waterbak met een diepte tot 40 cm.
Zo gedaan
Waterplanten als lotussen en de blauwe waterlelie vragen geen groene vingers. Het is een kwestie van opplanten en in het water zetten. Alles wat je nodig hebt stuurt vdvelde.com in een compleet pakket toe. Behalve de plant (wortelstok) bevat het ook een vijvermand, speciale vijverplantenklei, afdekgrind en een voedingstablet. Volg de eenvoudige instructie uit het pakket en in een paar minuten ben je klaar. Nadat je de waterplant in de vijver hebt laten zakken, is het nog even afwachten. Afhankelijk van de temperatuur en weersomstandigheden zie je met 2 tot 4 weken het eerste groene blad boven water komen, niet veel later gevolgd door betoverende bloemen.
Vijveradvies
‘Simons vijveradvies’ is een handboek van waterplantenkweker Simon van der Velde. Het staat boordevol met praktische informatie en tips voor iedereen met een vijver. Of voor iedereen die er eentje overweegt. Je ontdekt dat een vijver weinig onderhoud vraagt en dat in veel gevallen een pomp en filter onnodig is. Het boek legt uit welke soorten vijvers er zijn en hoe je er zelf eentje aanlegt. Daarbij wordt bijvoorbeeld gewerkt met verschillende zones (vijverdieptes) uiteraard met bijbehorende plantadviezen.
Een goed advies is goud waard
Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.