Hörmann garagedeuren

aantrekkelijk voor industrieel gebruik

De Duitse deurenfabrikant Hörmann heeft met zijn nieuwe deuren met een deurbladdikte van 67 millimeter en standaard thermische onderbreking het assortiment industriedeuren weer gevoelig geoptimaliseerd. De deuren realiseren een warmte-isolatie die tot wel 55 procent beter is dan die van bestaande industriedeuren. Dankzij de opzienbarende innovatie op het vlak van warmte-isolatie zijn de nieuwe deuren zeer geschikt voor toepassing in de levensmiddelen- en koellogistiek.Met de nieuwe industriedeur met deurbladen van 67 millimeter dik voldoet Hörmann ruimschoots aan de strengere condities die exploitanten van onroerend goed voor industrieel gebruik stellen aan de afsluiting van gebouwen. Onder meer de regels die gelden voor industriële sectionaaldeuren zijn recent verscherpt.

Onderzoek Duitse universiteit
De strengere condities houden nauw verband met de resultaten uit onderzoek van de TU München in 2012. De Duitse universiteit onderzocht wat de energetische, ruimteklimatologische en economische gevolgen zijn van deursystemen in industriegebouwen. Daaruit bleek dat het gebruik van energie-efficiënte deursystemen veel mogelijkheden biedt voor energiebesparing. Deze conclusie had direct forse impact op de industriële sector, omdat ongeveer de helft van de nationale uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door industriële toepassingen. Onder meer het energieverbruik van industrieel en commercieel gebruikte gebouwen valt onder die uitstoot.

Vanwege de almaar schaarser wordende hulpbronnen loopt de prijs van verwarmingsenergie op, waardoor exploitanten van onroerend goed voor industrieel gebruik hun eisenpakket voor afsluiting van gebouwen uitbreiden.

Innovatieve aanvulling
De industriedeuren van Hörmann met fors aangezette deurbladen en een bouwdiepte van 42 millimeter vormen een innovatieve aanvulling op het assortiment industriële sectionaaldeuren. Bovendien zijn ze het concrete antwoord op de aangescherpte eisen. Dankzij de paneeldikte en de standaard thermische onderbreking bereiken ze een betere warmte-isolatie, tot wel 55 procent ten opzichte van bestaande deuren.

De deuren zijn in diverse varianten verkrijgbaar, zoals dubbelwandige, sterk isolerende stalen paneeldeuren en aluminium deuren met stalen sokkel. Laatstgenoemde deur beschikt tevens over profilering en beglazing, zodat de lichtinval wordt vergroot. Ook kunnen de aluminium deuren worden geleverd met volledige beglazing, voor optimale lichtinval en transparantie.

Omdat de nieuwe, zeer energie-efficiënte deuren hetzelfde aanzicht hebben als het Hörmann-assortiment met 42 millimeter dik deurblad, kunnen de deuren uit beide assortimenten uitstekend in hetzelfde gebouw worden toegepast.

ThermoFrame
De warmtedoorgangscoëfficiënt (U-waarde) wordt bij de stalen paneeldeuren SPU 67 Thermo bereikt door de thermische onderbreking van de buiten- en binnenplaat. Aangevuld met een extra afdichting, het zogenoemde kunststof profiel ThermoFrame, wordt het kozijn van het metselwerk gescheiden en zorgt het op die manier – afhankelijk van het deurtype – voor een tot wel 21 procent betere warmte-isolatie. De aluminium deuren met gedeeltelijke of volledige beglazing bereiken hun eveneens zeer goede warmte-isolatiewaarde door een driekamer-profieltechnologie, waarbij het buitenste en binnenste profiel van elkaar worden gescheiden door een kunststof hollekamerprofiel.

De warmte-isolatie is dankzij de standaard driedubbele Duratec-beglazing met maar liefst 40 procent verhoogd. Volgens de fabrikant is de beglazing de enige in deze vorm die zeer krasvast is en daarmee permanent transparant blijft.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Garagedeuren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist