Klussen op hoogte?

Veiligheid boven alles

Als je een klus hebt op hoogte, heb je al snel een ladder of steiger nodig. Het spreekt voor zich dat veiligheid belangrijk is. Er gebeuren namelijk veel ongelukken tijdens het klussen. Vooral klussers die te gemakkelijk of niet denken over de combinatie van evenwicht en hoogte lopen een risico. Vaak is het onkunde of stoerheid. Als je een aantal basisregels in gedachten houdt, verminder je de kans op ongelukken aanzienlijk.

Houd je altijd aan de instructies van de steigerleverancier. Een steiger die niet volgens die voorschriften is opgebouwd, wordt een levensgevaarlijke werkplek. Als je niet zeker bent over de juiste montage van het steigermateriaal, laat je dan vooraf adviseren. De meeste leveranciers zijn ook bereid om de steiger voor je op te bouwen. Staat je steiger op een zachte ondergrond? Leg er dan planken onder om te voorkomen dat de steiger wegzakt. Klim nooit op een steiger als de wielen niet vast gezet zijn. Moet de steiger verplaatst worden? Haal dan alle spullen naar beneden of rol hem heel langzaam. Zo kan er niets naar beneden vallen. Houd ook altijd rekening met de afmeting van de steigerplanken. Deze dienen minimaal 50 centimeter breed en 5 centimeter dik te zijn. Let bij het vastzetten van de planken altijd op de instructies van de leverancier. Het spreekt voor zich dat je nooit op de rand van de steiger moet gaan staan.

Als je bovenstaande regels in acht houdt, minimaliseer je de kans op ongelukken. Veiligheid gaat boven alles.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist