Bosch Power Tools

Snoerloos en verantwoord

Snoerloos werken rondom huis en tuin en op de bouwplaats wordt steeds populairder. Zowel particuliere als professionele gebruikers willen de voordelen van accu-apparaten niet meer missen. Bosch Power Tools versnelt daarom consequent de uitbreiding van zijn beide 18 Volt-accuplatformen en werkt daarbij samen met nog meer gerenommeerde partners. Allemaal ten behoeve van de gebruiker. Hierdoor kunnen ze in de toekomst nog meer geld, ruimte en tijd besparen. Meerdere, niet-compatibele accu's en opladers van verschillende merken behoren daarmee tot het verleden. En last but not least: met de aankoop van een Bosch-accu kiezen ze voor een systeem waarvan de meerwaarde geleidelijk aan toeneemt. 

Accuplatformen groeien: partners en gebruikers gaan voor Bosch
Het op Bosch-technologie gebaseerde Professional 18V System is ontwikkeld om de efficiëntie en effectiviteit op de bouwplaats te vergroten. Het behoort tot de wereldwijd toonaangevende platformen voor professionele accu-apparaten. Een jaar nadat het opengesteld is voor andere fabrikanten, hebben ook de gerenommeerde merken Fein en Heraeus zich bij het samenwerkingsverband aangesloten. Naast producten van Bosch Power Tools, Brennenstuhl, Klauke, Ledlenser, Lena Lighting, Sonlux, Sulzer en Wagner kunnen professionele gebruikers in de toekomst onder meer speciale gereedschappen voor de metaalbewerking en toepassingen voor speciale verlichting – bijvoorbeeld voor oppervlaktedesinfectie in de strijd tegen het coronavirus – gebruiken met een van de meer dan 60 miljoen verkochte zakelijk 18V-lithium-ionaccu's van Bosch. Deze accu's zijn sinds 2008 compatibel met nagenoeg alle apparaten uit de 18V-klasse van Bosch Power Tools die bedoeld zijn voor professioneel gebruik. Tegelijkertijd breidt de onderneming ook haar portfolio met snoerloze innovaties uit. Hierbij doet met name de Biturbo-serie van zich spreken. De apparaten uit deze serie halen vermogens die tot nu toe alleen voor apparaten met snoer mogelijk waren. Een voorbeeld hiervan zijn de ongeëvenaarde Biturbo-hamers GBH 18V-36 C Professional en GBH 18V-45 C Professional. De speciaal ontwikkelde, borstelloze motor met hoog vermogen is perfect afgestemd op de elektronica en de accu. Het boorvermogen dat hierdoor gegenereerd kan worden, is bevestigd door een onafhankelijk testinstituut en geldt als benchmark op de markt van accuhamers. 

Accuplatformen groeien: partners en gebruikers gaan voor BoschHet op Bosch-technologie gebaseerde Professional 18V System is ontwikkeld om de efficiëntie en effectiviteit op de bouwplaats te vergroten. Het behoort tot de wereldwijd toonaangevende platformen voor professionele accu-apparaten. Een jaar nadat het opengesteld is voor andere fabrikanten, hebben ook de gerenommeerde merken Fein en Heraeus zich bij het samenwerkingsverband aangesloten. Naast producten van Bosch Power Tools, Brennenstuhl, Klauke, Ledlenser, Lena Lighting, Sonlux, Sulzer en Wagner kunnen professionele gebruikers in de toekomst onder meer speciale gereedschappen voor de metaalbewerking en toepassingen voor speciale verlichting – bijvoorbeeld voor oppervlaktedesinfectie in de strijd tegen het coronavirus – gebruiken met een van de meer dan 60 miljoen verkochte zakelijk 18V-lithium-ionaccu's van Bosch. Deze accu's zijn sinds 2008 compatibel met nagenoeg alle apparaten uit de 18V-klasse van Bosch Power Tools die bedoeld zijn voor professioneel gebruik. Tegelijkertijd breidt de onderneming ook haar portfolio met snoerloze innovaties uit. Hierbij doet met name de Biturbo-serie van zich spreken. De apparaten uit deze serie halen vermogens die tot nu toe alleen voor apparaten met snoer mogelijk waren. Een voorbeeld hiervan zijn de ongeëvenaarde Biturbo-hamers GBH 18V-36 C Professional en GBH 18V-45 C Professional. De speciaal ontwikkelde, borstelloze motor met hoog vermogen is perfect afgestemd op de elektronica en de accu. Het boorvermogen dat hierdoor gegenereerd kan worden, is bevestigd door een onafhankelijk testinstituut en geldt als benchmark op de markt van accuhamers. 

Het accuplatform 'Power for All Alliance', dat in het leven geroepen is voor Home & Garden, verwelkomt met Steinel en Flymo op de dag van hun eenjarig bestaan nog eens twee nieuwe leden. Behalve van innovatieve elektrische gereedschappen, tuin- en huishoudapparaten van Bosch en producten van Gardena, Gloria, Wagner en Rapid kunnen gebruikers hierdoor in de toekomst ook profiteren van nog meer flexibiliteit bij hun doe-het-zelfklussen en het onderhoud en de verbouwing van hun tuin. De accuportfolio van 'Power for All Alliance' bevat op dit moment al 75 apparaten. Een bijzondere highlight van Bosch Power Tools voor het zomerseizoen is bijvoorbeeld de AdvancedShear 18V-10. De eerste gras- en buxusschaar in het 18V-systeem is bedoeld voor gazonranden en middelgrote heggen en snoeit met volle kracht maximaal 85 m2 heg met slechts één acculading. 

Bosch Power Tools heeft zich ten doel gesteld om in de komende maa
nden en jaren consequent beide accuplatformen verder uit te bouwen. „Met het openstellen van onze accutechnologie voor andere fabrikanten hebben we bij de gebruikers de juiste snaar geraakt. Het doet ons dan ook veel plezier dat nog meer gerenommeerde potentiële partners interesse in een samenwerkingsverband hebben getoond en samen met Bosch de snoerloze toekomst vorm willen geven”, aldus Henk Becker, divisiedirecteur van Bosch Power Tools. 

Duurzaamheid als richtsnoer 
Het openstellen van de accuplatformen voor andere fabrikanten bewijst dat de consequente afstemming van het aanbod op de behoeften van gebruikers het grondbeginsel is voor het handelen van Bosch Power Tools. Op basis hiervan worden elk jaar met succes meer dan 100 nieuwe producten op de markt gebracht. In algemene zin weerspiegelt de oriëntatie aan veranderende behoeften en daaruit resulterende eisen zich ook in het duurzame handelen van de onderneming. Zo wil Bosch Power Tools in de toekomst zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nog duidelijker uitdragen. 

In lijn met de duurzaamheidsstrategie van de Bosch Group komt de focus te liggen op een hogere energie-efficiëntie. Bosch Power Tools heeft zich ten doel gesteld in 2030 circa 75.000 MWh te besparen. Dit komt overeen met het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van 3.000 tweepersoonshuishoudens in Duitsland. Vorig jaar kon door projecten op het gebied van energie-efficiëntie al meer dan 5.000 MWh bespaard worden. Dit is hoofdzakelijk mogelijk door de toepassing van energie-efficiënte productietechnieken. Dit jaar worden er 20 projecten geïmplementeerd, die samen de energiebehoefte met meer dan 10.000 MWh verminderen. Een belangrijke bijdrage levert bijvoorbeeld de herinrichting van de centrale energievoorziening op het hoofdkantoor in Leinfelden-Echterdingen en de ingebruikname van een fotovoltaïsche installatie in de fabriek in Penang (Maleisië). 

Ook op productniveau werkt de onderneming gericht aan het terugbrengen van haar ecologische voetafdruk. Hierbij staat de stimulering van een kringloopeconomie centraal. Zo heeft Bosch Power Tools door de introductie van koffers van gerecyclede kunststof bij het onderdeel DIY sinds 2019 al meer dan 2.200 ton aan kunststof grondstoffen en daarmee meer dan 3.000 ton CO2 bespaard. Door de overschakeling van kunststofblister- op kartonverpakkingen kon bij een pilotproject bovendien meer dan 50 ton plasticafval voorkomen worden. 

Een ander voorbeeld van de duurzaamheidsstrategie van Bosch Power Tools is de nieuwe kruislijnlaser Quigo Green. Dit is het eerste meetapparaat van Bosch waarvan de behuizing en accessoires voor 90 procent uit gerecyclede kunststof bestaan. Al bij de productontwikkeling stond voorop om de CO2-voetafdruk terug te brengen: van product en accessoires tot verpakking. Zo bestaat de verpakking voor 70 procent uit gerecycled papier, is het voorzien van een milieuvriendelijke lak op waterbasis en zit er binnenin geen enkele kuststoffolie meer. Daarnaast is de grootte van de verpakking geoptimaliseerd. Bovendien verbruikt de Quigo Green door de geoptimaliseerde elektronica 50 procent minder energie dan zijn voorganger. Dit betekent dat er met slechts één enkel product al meer dan 340 ton CO2 bespaard wordt. „Duurzaam handelen vormt een essentieel onderdeel van het waardenkader van de ondernemingsstructuur van Bosch. Met de nieuwe Quigo Green zetten we in het meettechnieksegment een maatstaf voor duurzame productontwikkeling”, aldus Becker. 

Als onderdeel van de Bosch Group is Bosch Power Tools voorloper op het gebied van klimaatbescherming. Al in 2020 opereerden alle vestigingen voor het eerst CO2-neutraal (scope 1 en 2). In 2030 moeten ook de emissies die buiten de directe invloedssfeer van de onderneming vallen (scope 3), in vergelijking met het basisjaar 2018 systematisch met 15 procent verminderd zijn.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Doe het zelf?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist