Leolux op imm cologne 2024

zacht en royaal

Voor de januari-editie van de internationale meubelbeurs imm cologne, verhuisde de  Nederlandse designproducent Leolux naar designhal 4.2 (‘Pure’). Het familiebedrijf besteedt er aandacht aan zijn 90-jarig jubileum met een inspirerende re-issue van een Leolux-icoon. Verder presenteert Leolux een zacht en royaal programma van artdirectors Studio Truly Truly.
 

Zachtheid en verfijnde details
2024 wordt voor Leolux een bijzonder jaar. De Nederlandse producent werd opgericht in 1934 en viert daarmee een jubileum, dat op de stand uiteraard trots wordt vermeld. Daarna verschuift de aandacht naar de nieuwe designcollectie, die Leolux traditiegetrouw op imm cologne presenteert. De stand, ontworpen door Studio Truly Truly, staat in het  teken van zachtheid, grote gebaren en verfijnde details. Het concept wordt door Leolux dan ook liefkozend ‘Soft Mass’ genoemd. Het nieuwe aanbouwprogramma Loya heeft precies de kenmerken die daarbij horen: royaal, comfortabel en subtiel. Bovendien geeft het programma ruimte aan de expertise van de Leolux-medewerkers: het produceren en stofferen van hoogwaardige rompen, met een breed scala aan uitvoeringen en extra (comfort)opties.

Soft seasons: nieuwe Pallone-reeks
Het is precies 35 jaar geleden dat Leolux de Pallone in productie nam. De fauteuil die in 1989 door Roy de Scheemaker is ontworpen als een zwevende ballon voor het Huis van de Toekomst, blijft inspireren. Pallone diende als uitgangspunt voor een kunstcompetitie (voor een goed doel), er kwamen versies in verschillende maten en Leolux bracht inspirerende kleurenreeksen van Pallone uit. Nu is er ‘Soft Seasons’, een reeks van zes eigentijdse varianten, met kleurcombinaties die verwijzen naar de draaiing van onze planeet en de veranderingen die dat teweeg brengt (dag, nacht, de seizoenen). De composities, van de hand van Studio Truly Truly, hebben voor het eerst een zitting in een boucléstof en afwijkende voetjes ‘Novo’. De rug wordt uitgevoerd in leer.

Leolux: 90 jaar historie
Uiteraard is er tijdens imm cologne 2024 aandacht voor het 90-jarige bestaan van Leolux. Het familiebedrijf dat in 1934 werd opgericht, groeide in drie generaties uit van een lokale producent tot een toonaangevende internationale speler, de Leolux Furniture Group, met zo’n 400 medewerkers. Leolux produceert alle meubelen op bestelling, op twee Europese locaties: de hoofdvestiging is nog steeds te vinden in Venlo, terwijl in het Hongaarse Szolnok voornamelijk hoogwaardig stikwerk wordt verzorgd. Naast het premiummerk Leolux, produceert Leolux Furniture Group de consumentenmerken Pode (smart lifestyle) en Évidence (compact tijdloos) en het projectmerk Leolux LX
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Leolux?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist