Een lichtstraat zelf maken?

Hoe moeilijk is dat?

Een lichtstraat is een geweldige manier om natuurlijk licht in jouw huis te brengen. Het is echter ook een grote investering als je besluit om een professioneel bedrijf in te huren om het voor je te installeren. Gelukkig is er nu een alternatief, een internet shop lichtstraat uitbouw. In deze webshop kan je alles kopen wat je nodig hebt voor het zelf maken van een lichtstraat en zo bespaar je op de kosten van een professionele installatie. 

Benodigdheden

Het maken van een lichtstraat vereist een aantal specifieke materialen en gereedschappen. Hieronder volgt een lijst met de benodigdheden die je nodig zal hebben:

 • Dakraam: Dit is het belangrijkste onderdeel van de lichtstraat. Je kan een dakraam kopen bij een bouwmarkt of online.

 • Metalen dakplaten: Deze platen worden gebruikt om het dakraam op zijn plaats te houden.

 • Isolatie: Dit is nodig om warmteverlies te voorkomen.

 • Lijm of kit: Dit wordt gebruikt om de metalen dakplaten op hun plaats te houden.

 • Gereedschap: Je zal een boormachine, een metalen zaag, een waterpas, een schroevendraaier en een rolmaat nodig hebben.

Stappen om een lichtstraat zelf te maken

 1. Voordat je begint met het installeren van een lichtstraat, moet je ervoor zorgen dat jouw dak geschikt is voor de installatie. Controleer of het dak stevig en in goede staat is. Als er problemen zijn met jouw dak, moet je deze eerst oplossen voordat je verder gaat.

 2. Bepaal waar je de lichtstraat wilt installeren. Hierbij moet je rekening houden met de plaatsing van jouw meubels en de hoeveelheid natuurlijk licht die je wilt binnenkrijgen.

 3. Gebruik een boormachine en een metalen zaag om een gat in het dak te maken. Zorg ervoor dat het gat precies op de juiste grootte is voor het dakraam.

 4. Gebruik lijm of kit om de metalen dakplaten rondom het gat in het dak te plaatsen. Zorg ervoor dat de platen waterpas staan en stevig op hun plaats zitten.

 5. Plaats het dakraam in het gat en zorg ervoor dat het stevig op zijn plaats zit. Gebruik indien nodig extra lijm of kit om het dakraam op zijn plaats te houden.

 6. Voeg isolatie toe rondom het dakraam om warmteverlies te voorkomen. Zorg ervoor dat de isolatie stevig op zijn plaats zit.

 7. Maak de afwerking af door eventuele gaatjes of oneffenheden op te vullen met kit. Laat de kit drogen voordat je verder gaat met het afdichten van het dak.

Door gebruik te maken van een internet shop lichtstraat uitbouw, kan je de benodigde materialen aanschaffen en bespaar je op de kosten van een professionele installatie. Als je niet zeker bent of je de installatie aankan, is het wellicht verstandig om een professioneel bedrijf in te huren. Maar als je wel besluit om het zelf te doen, volg dan de stappen die hierboven beschreven zijn en zorg ervoor dat je de benodigde materialen en gereedschappen hebt. Zo maak jij jouw lichtstraat uniek met een persoonlijk tintje.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Daglicht in huis?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist