Groene stroom
alles wat je moet weten
We leven, werken en wonen tegenwoordig allemaal een stuk bewuster. We zijn ons bewust van onze invloed op het milieu, en wonen en leven graag wat duurzamer. Het gros van de Nederlandse huishoudens neemt dan ook groene stroom af. Maar wat is die groene stroom nu eigenlijk, wat maakt het zo groen en hoe zit het nu eigenlijk met de kosten? Je leest het hier allemaal terug.
Waar komt groene stroom vandaan?
Groene stroom kent meerdere kern bronnen. De meest bekende bronnen waar groene stroom opgewekt wordt zijn natuurlijk de windmolens en zonnepanelen. Maar naast deze duurzame bronnen wordt er ook groene stroom opgewekt uit biomassa, biovergisting en waterkracht. Een biovergistingsinstallatie zet bijvoorbeeld landbouwproducten als mest om in biogas. Een speciale biogas generator zet dit vervolgens weer om in groene stroom. Daarnaast komt een deel van de groene stroom uit waterkrachtcentrales. Dit is een van de meest duurzame manieren om energie op te wekken. Net als bij een fietsdynamo zorgt een speciale generator ervoor dat, de energie opgewekt door het stromen en vallen van het water, omgezet wordt in stroom.
Waarom zou je voor groene stroom kiezen?
Het kiezen voor groene stroom betekent dat je een flinke duit in het zakje doet wanneer het gaat om het verbeteren van het milieu en onze leefomgeving. Op dit moment is onze maatschappij erg afhankelijk van fossiele brandstoffen, en wanneer deze opraken komen we natuurlijk flink in de problemen. Daarnaast is het mijnen van deze brandstoffen zoals olie, gas en kolen erg slecht voor het milieu. Groene energie biedt de oplossing!
Welke mogelijkheden zijn er?
Nu kun je natuurlijk besluiten om groene stroom af te nemen van een specifieke leverancier. Maar je kan ook meer doen. Wanneer je groene stroom van Greenchoice afneemt heb je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om zelf groene energieleverancier te worden. Je kunt zelf groene stroom genereren door middel van de installatie van zonnepanelen. Deze zonnepanelen kun je zelf kopen, maar je kunt ze ook gewoon huren van de leverancier. Je betaalt in dit geval maandelijks een huurbedrag en krijgt met de opgewekte energie een deel van je elektriciteit gratis. Dit zorgt voor een lagere energierekening, en je draagt natuurlijk je steentje bij aan een beter milieu. Maar naast de opgewekte energie heeft het huren van zonnepanelen nog meer voordelen. Zo zijn de onderhoudskosten bijvoorbeeld voor de leverancier van de panelen, en heb je ze na zeven tot tien jaar afbetaald. Op het moment van afbetaling heb je vaak inmiddels zoveel energie opgewekt dat je hier gratis gebruik van kunt maken!
Een goed advies is goud waard
Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.