Wat doe ik met mijn afval

na een verbouwing?

Wanneer je verbouwing klaar is, kom je erachter hoeveel rommel er vrijkomt bij een verbouwing. Je kunt de materialen het best hergebruiken door ze op een milieuvriendelijke manier af te voeren. Soms blijft er ook afval over. Die kun je niet altijd zomaar bij het grofvuil gooien. Wat doe je met je afval na een verbouwing?

Materiaal scheiden

Hopelijk heb je hier al aan gedacht tijdens het verbouwen: het afval moet gescheiden worden. Door het afval te scheiden, kan het misschien gerecycled worden. Wanneer al het afval door elkaar zit, moeten medewerkers bij de milieustraat het afval nog een keer scheiden. Dat kost tijd en energie. Uiteindelijk wordt die tijd in rekening gebracht. Daardoor ben je alsnog meer kwijt dan als je het materiaal meteen gescheiden had.

Je doet er goed aan om het afval te scheiden in verschillende containers. Zo is er bijvoorbeeld een puincontainer die alleen bedoeld is voor puin afvoeren, een grofvuilcontainer voor grove delen, bouw- en sloopafvalcontainer voor hout, kunststof, steen en keramiek en een tuinafvalcontainer voor al je groenafval.

Verpakkingen van bouwmateriaal lever je gescheiden in. Bijvoorbeeld karton bij het oud papier, of plastic. Wanneer je het gescheiden inlevert, kan dit materiaal moeiteloos hergebruikt worden. Van plastic delen wordt bijvoorbeeld nieuw plastic gemaakt.

Naar de milieustraat

Heb je nog wat achterstallige rommel liggen? Dan moet je het zelf naar de milieustraat brengen. Bouwafval dat bij het grofvuil staart, wordt namelijk niet opgehaald. Wanneer je kleine hoeveelheden afval hebt, is het goed alvast uit te zoeken hoe je deze gescheiden moet inleveren. Voor grotere hoeveelheden kun je beter een container huren bij een verhuurbedrijf. Dat vergemakkelijkt het proces.

Misschien heb je ook nog wat bouwmaterialen over. Wanneer je ze ongeroerd hebt gelaten, kun je ze vaak terugbrengen naar de bouwmarkt. Tenminste, als je nog een aankoopbon hebt. Op die manier zorg je voor hergebruik, zodat er een beter milieu voor iedereen ontstaat.

Tweedehands spullen verkopen

Misschien heb je nog wat deurbeslag liggen, heb je een deur over, of heb je in de keuken apparatuur vervangen en is er nog een oude vaatwasser over. Gooi deze delen niet weg, maar probeer ze te verkopen. De een z’n rommel is de ander z’n schat. Soms is oude apparatuur nog enkele tientjes waard. Zo verdien je nog wat terug, en ben je goed bezig met het milieu.

Door je afval bewust af te voeren, verkleinen we de enorme berg afval in Nederland. Want groen en duurzaam verbouwen, doen we samen. Zeker als je met verduurzaming aan de slag bent geweest, kun je het eigenlijk niet maken om je oude spullen geen tweede leven te geven.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist