Verleng je woonkamer

met een schuifpui

Een schuifpui is een typische bouwconstructie die de laatste jaren sterk in opmars is. De schuifpui lijkt wel wat op een serre of veranda, maar is toch net even anders. Het is een soort framewerk van balken, waar glazen schuifwanden tussen gemonteerd zijn. De ruimte is in gesloten toestand helemaal afgesloten van buiten en er komt dus ook geen vocht of vuil binnen. De schuifpui is een extra deel van de woonkamer en levert een flinke hoeveelheid extra ruimte op in huis!

De werking van een schuifpui

Een glazen schuifpui wordt veel gebruikt als permanente extra woonruimte. De meeste schuifpuien worden aan de woonkamer vast gemaakt, aan de achterkant of zijkant van het huis. In de winter wordt het in de schuifpui koud, omdat glas nu eenmaal niet erg goed isoleert. De schuifpui kan echter al vroeg in het jaar weer in gebruik worden genomen, omdat het zonnetje al snel zorgt dat het lekker warm wordt. Wordt het binnen te warm, dan kun je schuiven met de glazen schuifdeuren om meer frisse lucht binnen te laten. In de zomer kan de hele schuifpui open, zodat je geen extra warmte in de ruimte hebt. De schuifpui kan tot laat in het jaar worden gebruikt en tijdens heel zachte winters zelfs het hele jaar rond.

Een verlengde woonkamer

Een schuifpui is een permanente uitbreiding van je huis. Hij kan volledig worden gesloten, wat je met een veranda niet kunt. Het grote voordeel is dat je hem dus kunt gebruiken als extra deel van de woonkamer. De meeste mensen zetten er een mooi eetkamerset en wat kasten om spulletjes in op te bergen. Het is ook een perfecte speelplaats voor de kinderen, of om even lekker afgezonderd te kunnen zitten. De meubels kunnen er het hele jaar door blijven staan, omdat het in de schuifpui niet vochtig wordt. Je krijgt er dus een flinke extra ruimte bij voor je spulletjes.

Een schuifpui die past bij je huis

Een schuifpui moet natuurlijk wel passen bij je huis. Gelukkig zijn er glazen schuifpuien in allerlei soorten en maten. Er zijn strakke, gladde puien die goed passen bij een moderne woning. Maar er zijn ook schuifpuien met houten kozijnen en balken, die beter passen bij een wat klassiekere woning. Welk huis je ook hebt, er past altijd een schuifpui bij. Je kiest het beste voor een schuifpui waarvan elk schuifpaneel zijn eigen rail heeft. Dan schuiven de deuren het gemakkelijkst open en profiteer je optimaal van het effect wanneer je de hele schuifpui wilt openen.

De schuifpui wint de laatste jaren behoorlijk aan populariteit. Dat is niet zo gek, want hij heeft veel voordelen. Zo wordt een schuifpui gezien als het ideale terras: je zit altijd droog, je kunt binnen of buiten zitten, de meubels blijven in goede conditie en er komt geen onkruid in. Omdat de schuifpui direct aan het huis wordt gebouwd, hou je meer ruimte in de tuin over. De schuifpui is gescheiden van de woonkamer, maar vormt er wel een geheel mee. Veel mensen vinden het leuk om zelf de meubels te maken om in de schuifpui te zetten, bijvoorbeeld van pallets. Dit geeft meteen een gezellige sfeer en het is zeker de moeite waard om dit te doen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Serres en veranda's?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist