Je huis een frisse look geven?

Verf is een frisse mogelijkheid

Geef je huis een frisse uitstraling met verf
Wil je jouw woning een frisse look geven? Dan is verf daar een uitstekende optie voor. Bij verven komt een hoop kijken en er zijn diverse zaken om te overdenken. Hoe kun je jouw woning het beste van die gewenste frisse uitstraling voorzien? Wij geven je enkele tips, zodat je goed van start kunt. Lees snel verder voor meer informatie. 

1. Gebruik niet zomaar oude verf
Als je nog verf hebt staan van een vorige klus, moet je goed opletten met het gebruik van deze verf. Soms is de houdbaarheidsdatum verstreken en kan de verf hierdoor verkleurd zijn. Gebruik je oude verf in combinatie met nieuwe verf, dan moet je goed oppassen en onder andere controleren of de kleurcode hetzelfde is. Uiteraard kun je ook voor geheel nieuwe verf kiezen, zoals Sigma verf of  Wijzonol verf.

2. De verf goed houden
Verf is het beste houdbaar op plekken met een temperatuur tussen 5 en 35 graden Celsius. Hierbij is het noodzakelijk de emmer goed af te sluiten. Al helemaal als je deze al geopend hebt. Ook is het van belang de emmer dusdanig te sluiten dat er zo weinig mogelijk lucht bijkomt. Je doet dit door plastic folie over de verfpot te plaatsen en deze strak langs de zijkanten te duwen. Dit zorgt ervoor dat de toch aanwezige lucht in de emmer of het blik niet de verf laat opdrogen.

3. Houd rekening met de juiste hoeveelheid verf
Hoe weet je hoeveel muurverf je nodig hebt voor jouw woning? Om hierachter te komen, kun je het beste de breedte en hoogte van de muren meten alvorens je begint met verven. Deze aantallen vermenigvuldig je per muur met elkaar, zodat je de totale oppervlakte kunt berekenen. Ook de hoogte en breedte van de deuren en ramen dien je op te meten en te vermenigvuldigen om de oppervlakte te achterhalen. Trek vervolgens het aantal vierkante meters van de ramen en deuren van het totaal aantal af. Hoeveel verflagen wil je gebruiken? Dit vermenigvuldig je met de uitkomst van het totaal van de muren min de deuren en ramen. Als laatste stap ga je het aantal vierkante meter door het aantal m2/liter delen dat op de pot verf staat geschreven.

Wij hopen dat onze tips je op weg hebben geholpen en wensen je succes met het geven van een frisse uitstraling aan jouw woning! 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist