Je huis voordelig een make-over geven

dit zijn de 4 beste tips

Een frisse look geven aan je huis hoeft niet altijd gepaard te gaan met hoge kosten. Met een beetje creativiteit, planning en slimme keuzes kun je je huis een voordelige make-over geven die je omgeving nieuw leven inblaast zonder je budget te overschrijden. Hier zijn vier slimme tips om je op weg te helpen.

#1 Opfrissen houten trappen

Voor opfrissen houten trappen, is het behandelen met houtolie een uitstekende keuze. Deze eenvoudige opfrismethode brengt de natuurlijke schoonheid van het hout weer naar voren, terwijl het ook beschermt tegen slijtage en verkleuring. Voordat je begint, zorg ervoor dat de trappen schoon en goed geschuurd zijn. Kies een hoogwaardige houtolie die geschikt is voor je houtsoort. Breng de olie gelijkmatig aan in de richting van de houtnerf, laat het intrekken en veeg het overtollige weg. Het resultaat: vernieuwde, stralende trappen die de tand des tijds kunnen doorstaan voor een schijntje.

#2 Parket reinigen

Parket is een prachtige vloerkeuze, maar heeft zorg nodig om zijn glans te behouden. Wil je parket reinigen, begin met stofzuigen of vegen om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een vochtige, goed uitgewrongen microvezeldoek om vlekken en morsingen te verwijderen, maar vermijd te veel vocht. Voor diepere reiniging, gebruik een parketreiniger die speciaal is ontworpen voor houten vloeren. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, schurende pads of stoomreinigers, omdat deze het hout kunnen beschadigen. Deze zijn trouwens ook een stuk duurder dan een voordelige en milieuvriendelijke reiniging.

#3 Schuren en beitsen van houten meubelen

Zijn je meubelen aan vervanging toe, maar wil je liever geen nieuwe kopen? Dan kun je ervoor kiezen om je houten meubelen te schuren en te beitsen. Het is ook een geweldige manier om vlekken te verwijderen en het oppervlak een egale look te geven. Afwerken met een beschermende lak of vernis zal het hout extra beschermen. Deze procescombinatie zal je meubelen een prachtige make-over geven en hun levensduur verlengen, terwijl de natuurlijke schoonheid van het hout behouden blijft. Je hoeft dus niet te investeren in nieuwe meubelen en op deze manier gaan je stukken nog een paar jaar mee. Dat scheelt ook weer in de portemonnee.

#4 Bank reinigen

Een bank reinigen hoeft niet duur te zijn. Begin met een grondige stofzuigbeurt om kruimels en stof te verwijderen. Maak vervolgens een mengsel van milde zeep en water en gebruik een zachte doek om de stoffering voorzichtig af te nemen. Vlekken kun je behandelen met een mengsel van water en azijn of een mengsel van zuiveringszout en water. Test altijd eerst op een onopvallend stukje. Voor een frisse geur strooi je wat zuiveringszout op de bank en laat je het even inwerken voordat je het wegzuigt. Goedkope, huiselijke oplossingen kunnen je bank schoon en fris houden. Dat scheelt weer een nieuwe kopen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist