Welke soorten schuifdeuren zijn er

Bekijk de nieuwste trends

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen in een van je favoriete woonprogramma's op tv: loftdeuren. In dit artikel vertellen we je meer over deze nieuwe woontrend van 2024. We leggen uit wat een loftdeur is, welke verschillende soorten er beschikbaar zijn en hoeveel je ongeveer kwijt bent voor een loftdeur.

Wat is een loftdeur?

Een loftdeur is eigenlijk een ander woord voor een schuifdeur. Deze deur – vaak van steigerhout gemaakt – hangt aan een wiel, dat opgehangen is aan een horizontale rails. Deze ophanging noemen we ook wel het schuifdeursysteem. Met name de laatste tijd winnen loftdeuren het aan populariteit en dat is niet zonder reden.

Neem bijvoorbeeld een mooie schuifdeur van duurzaam steigerhout, opgehangen aan een zwart schuifdeursysteem. Die combinatie aan materialen geeft die prachtige industriële look waar veel mensen naar op zoek zijn. Bovendien is zo'n deur een echte blikvanger in de ruimte. 
 

Welke soorten schuifdeuren zijn er?

Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten schuifdeuren en schuifdeursystemen beschikbaar. Het feit dat je de deuren en ophangsystemen met elkaar kunt combineren, maakt dat er heel veel verschillende opties zijn. Wat betreft de deuren kun je kiezen uit allerlei soorten constructies, kleuren, planken en handvatten. De schuifdeursystemen zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende materialen, kleuren en systemen. Met andere woorden: er zijn ontzettend veel verschillende soorten loftdeuren en de combinatiemogelijkheden zijn eindeloos.

Hoeveel kost een schuifdeur?

Zoals we net al aangaven, zijn er heel veel verschillende soorten schuifdeuren en schuifdeursystemen beschikbaar. Het is dus moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoeveel een schuifdeur kost. Om je toch een idee te geven: de goedkoopste schuifdeuren kosten net iets meer dan € 200 en de duurste schuifdeuren kosten zo'n € 1400. Je hebt dan nog geen schuifdeursysteem om de deur aan op te hangen, dus die moet je ook nog kopen. Daarvoor ben je vaak zo'n € 40 tot € 100 kwijt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Deuren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist