Bouwen is meer dan klussen.

Een architect kan u adviseren

Even de zolder isoleren of een nieuwe badkamer installeren. We doen dit tegenwoordig als snel zelf. Hier is op zich ook niets mis mee, maar er schuilen gevaren. Vaklieden, die hier een opleiding voor gehad hebben, weten welke materialen te gebruiken en hoe deze te verwerken. Als U zelf de zolder gaat isoleren, kiest U al snel voor een materiaal, welke U gemakkelijk kunt verkrijgen of makkelijk te verwerken is.

Heeft U er rekening mee gehouden, dat sommige materialen brandgevaarlijk of anderszins schadelijk voor Uw gezondheid kunnen zijn.Los daarvan, zal het binnenklimaat op deze zolder veranderen. Door het veranderen van de temperaturen zal ook de luchtvochtigheid veranderen. Wij produceren zelf het nodige vocht. Dit vocht wil condenseren tegen een koud oppervlak. (denk hierbij aan de enkele beglazing van vroeger) Als U geen maatregelen hiertoe neemt, zal het vocht tegen het oorspronkelijke dakvlak (het houten dak) condenseren. Het hout wordt vochtig en gaat rotten. Hier komt U pas na jaren achter en dan is het te laat. Hier behoord dan ook een dampdichte laag te worden toegepast. Welk materiaal gebruikt U hiervoor? Lang niet alle plasticfolie is dampdicht. Nu de dampdichte laag is aangebracht, houd U het vocht binnenshuis. Ventilatie is de oplossing. (gaat hiermee niet de isolatiewaarde verloren?) Dit is even een greep van zaken, waar rekening mee gehouden moet worden. 

Een architect of goede bouwkundige heeft hiervoor geleerd en kan U adviseren.

Natuurlijk gaat U voor een dergelijke klus niet naar een architect of bouwkundig adviseur. Wel kunt U telefonisch of per mail zoiets bij hen neerleggen. In veel gevallen zult U kosteloos of tegen een geringe vergoeding een bruikbaar advies krijgen. Voor al deze zaken en nog veel meer zijn voorschriften, waar U aan moet voldoen. Dit geldt niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij verbouwingen. Als we gaan praten over een aanbouw, dakkapel of dergelijke wordt het wel interessant een architect of bouwkundige in te huren. Welke materialen te gebruiken, in combinatie met welke afwerking? Kunststof kozijnen, of toch hout?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Architectuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist