Een slecht binnenmilieu
Wat is er tegen te doen?
De term ‘binnenmilieu’ is een breed begrip. Het betreft het milieu in een ruimt waarin je verblijft. Dit kan je woning zijn, maar ook een klaslokaal, kantoorruimte of je auto. Vrijwel iedereen is bewust bezig met het milieu buiten. Dit is heel goed, aangezien het buitenmilieu direct van invloed is op het binnenmilieu. Zonder dat we het weten, is het milieu binnen vaak veel slechter dan buiten. Het is belangrijk om hier wat aan te doen.
Hoe ontstaat een slecht binnenmilieu?
Een slecht milieu binnen kan op verschillende manieren ontstaan. Een slechte bouwconstructie, slechte verlichting, een omgeving met veel verkeer, slechte ventilatie doordat er geen of slecht functionerende luchtbehandeling aanwezig is, slechte hygiëne in een gebouw of luchtkanalen, processen waarbij gevaarlijke stoffenvrijkomen, te veel trillingen of geluiden.
Een verontreinigd binnenmilieu in een woning zorgt voor een toenemend risico op gezondheidsklachten. Schimmels en chemische stoffen vanuit lijmen, meubilair en bouwmateriaal kunnen irritaties veroorzaken aan bijvoorbeeld huid, ogen, luchtwegen en slijmvliezen. Bepaalde fysische aspecten zoals het CO2-niveau, de temperatuur of relatieve luchtvochtigheid kunnen zorgen voor benauwdheid, hoofdpijn, concentratieverlies en comfortbezwaren. Er kan zelfs sprake zijn van levensbedreigende gassen in huis.
Wat is er aan te doen?
Het is belangrijk een slecht binnenmilieu te onderkennen en er iets aan te doen. Hier is speciale detectie apparatuur, monsternames en de nodige kennis van binnenmilieu voor nodig. Na het vaststellen van de oorzaak van eventuele geur-, tocht- en vochtproblemen kan er een [plan van aanpak gemaakt worden.
Een goed advies is goud waard
Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.