4 tips om de dakgoot schoon te maken

Dakgoot reinigen

De dakgoot zorgt ervoor dat alle neerslag die op het dak terechtkomt afgevoerd wordt. Ondanks dat het een belangrijk onderdeel van onze woning is, kijken veel mensen er niet of nauwelijks naar om. Toch moet je dit wel doen. Het is namelijk belangrijk om een dakgoot minimaal één keer per jaar schoon te maken. Gelukkig is dit een klusje dat je prima zelf uit kunt voeren. Om jou een handje te helpen, zetten we hier 4 tips om de dakgoot schoon te maken op een rijtje.

1. Zorg dat je veilig werkt
Omdat dakgoten zich vaak op een paar meter hoogte bevinden, is het belangrijk dat je veilig te werk gaat. Helaas zijn er genoeg mensen die niet of nauwelijks aandacht besteden aan de veiligheid. Als je dit niet doet, is de kans op ongelukken een stuk groter. Moet je op een ladder klimmen om de dakgoot schoon te maken? Probeer hem dan vast te zetten. Je kunt eventueel ook gebruik maken van een ladderstopper. De kans dat de ladder onder je vandaan schiet is zo namelijk een stuk kleiner. Daarnaast is het niet verstandig om met gladde schoenen de ladder te betreden. Zijn de sporten van de ladder glad? Stel het schoonmaken van de dakgoot dan uit. 

2. Gebruik geen scherpe voorwerpen
Als je zeker weet dat je veilig op hoogte kunt werken, kun je de ladder betreden. Eenmaal bij de goot aangekomen zie je snel genoeg of hij schoongemaakt moet worden. Ligt er maar een klein beetje rommel in? Ook dan is schoonmaken aan te raden. Verwijder mos, bladafval en andere troep bij voorkeur met de hand. Gebruik in ieder geval nooit scherpe voorwerpen om de dakgoot schoon te maken. Wanneer je dit wel doet, kun je de goot namelijk beschadigen. Hierdoor kan er een lekkage ontstaan en dit kan weer schade aan jouw woning tot gevolg hebben.

3. Spoel de dakgoten schoon
De meeste mensen die hun dakgoten schoonmaken, nemen alleen een emmer en handschoenen mee naar boven. De handschoenen trek je aan om je handen schoon te houden en de emmer gebruik je voor het verzamelen van de rommel. Het is verstandig om ook een tuinslang mee naar boven te nemen. Deze slang kun je namelijk gebruiken om de goot schoon te spoelen nadat je de rommel eruit gehaald hebt.

4. Neem ook de dakrand mee
Klim je zelf de ladder op om de dakgoten schoon te maken? Beperk je dan niet alleen tot de goot, maar neem direct ook even de dakrand mee. Je bent er nu immers toch, waardoor je later niet nogmaals de ladder op hoeft om ze schoon te maken. Je kunt de dakranden schoonspoelen met de tuinslang, maar dan worden ze niet altijd goed schoon. Maak ze daarom liever schoon met een sopje.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist