Wat is een waterontharder

en hoe werkt het?

Hard water is water waarin een hoog gehalte aan mineralen in zit. Dit zorgt voor kalkvorming in woningen. Het kan ophopen in bijvoorbeeld leidingen en er komt kalkvorming op je sanitair en huishoudelijke apparaten. Deze mineralen zijn op zich niet schadelijk voor de gezondheid, maar je kunt wel over hinder ondervinden op je huid en in je haar. Dit kan namelijk doffer worden. Ook je servies komt doffer uit de vaatwasser door het gevolg van kalk. Hard water heeft ook invloed op de levensduur van je apparaten, omdat ze minder goed werken zodra er kalkaanslag in is gekomen. Gelukkig is er een simpele oplossing om hard water tegen te gaan, namelijk met behulp van een waterontharder.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat welke de mineralen uit hard water kan halen. Hierdoor wordt het water zacht zoals we dat noemen en hiermee voorkom je dus alle ellende van kalkvorming. Een waterontharder heeft veel voordelen, het zorgt bijvoorbeeld voor de bescherming van je apparaten. Er wordt namelijk minder kalk gevormd en daardoor gaan deze apparaten langer mee. Je bespaart ook op de energie, omdat je apparaten met zacht water veel efficiënter werken. Dit zijn al twee voordelen waarmee je op de lange termijn veel geld kunt besparen. Het zorgt ook voor een gezondere huid en haren, want hard water droogt namelijk je huid uit. Ook het schoonmaken wordt makkelijker, want je hoeft niet meer te schrobben om de kalkaanslag weg te krijgen. En omdat je minder schoonmaakmiddelen nodig hebt, is dit ook weer beter voor het milieu.

Hoe gaat het proces van een waterontharder in zijn werk?

Maar hoe werkt zo’n waterontharder dan precies? Een waterontharder is een soort met daarin harskorrels en een zoutreservoir. Als het harde water in deze tank stroomt, komt het in contact met de harskorrels. De harskorrels hebben een negatieve lading en zorgen ervoor dat de positief geladen calcium- en magnesiumionen vasthechten aan de harskorrels. Zodra deze harde mineralen zich aan de harskorrels hechten, worden er natriumionen uit het zoutreservoir vrijgegeven in het water. Deze natriumionen nemen de plaats in van de calcium- en magnesiumionen. Dit proces wordt ionenuitwisseling genoemd en op deze manier maak je dus van hard water weer zacht water.

Welk bedrijf kan een waterontharder bij jou thuis installeren?

Er zijn natuurlijk veel bedrijven die dit soort installaties aanbieden en Boshuis is daar één van. Boshuis is sinds 2003 dé specialist op het gebied van waterontharders. Ze begonnen met het verkopen van waterontharders, maar inmiddels hebben zij voor ieder waterprobleem een oplossing. Ze hebben namelijk eigen waterontharder ontwikkeld en hebben voor ieder huis een passend exemplaar. Dit zorgt voor een goede kwaliteit van het water bij jou thuis. Zelfs in hele kleine ruimtes hebben zij een passend exemplaar, omdat ze een stapelbare waterontharder hebben ontwikkeld. Ze hebben waterontharder voor normale huizen, maar ook voor horeca, recreatieparken en campings. Je hebt daarnaast 20 jaar garantie op de waterontharders!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist