SensoWash® Starck douche-wc

Minder toiletpapier, meer comfort

Steeds meer mensen willen bewuster leven en zuinig omgaan met hulpbronnen. In de duurzame badkamer ligt de focus dan ook op producten die direct water en energie besparen. Er is met name een groot besparingspotentieel in de dagelijkse consumptie van toiletpapier, dat over het algemeen een slecht ecologisch evenwicht heeft. De douche-wc reinigt veel zachter, grondiger en duurzamer dan toiletpapier. Het verbetert ook de persoonlijke hygiëne, beschermt de huid en geeft een puur gevoel van frisheid.

Slechte levenscyclusanalyse van toiletpapier
Volgens het WWF worden dagelijks zo’n 26.000 bomen vernietigd voor de productie van toiletpapier. Om aan de hoge comforteisen van de consument te voldoen, vertrouwen producenten op verse pulp van sparren-, berken- en eucalyptusbomen – hiervoor worden grote bosgebieden in Brazilië, Chili, Canada, Rusland en Uruguay gekapt. Tijdens de waterintensieve productie (ca. 50 liter vers water per kg toiletpapier) worden chemicaliën toegevoegd zodat het papier bijzonder zacht is, lekker ruikt of patronen op het oppervlak kunnen worden gedrukt. Deze stoffen vervuilen het water na afvoer en zijn door de toevoegingen minder goed te recyclen. Erger nog is vochtig toiletpapier, dat moeilijk oplost en een groot probleem vormt voor de rioolwaterzuiveringsinstallaties. Sommige vochtige doekjes bevatten ook microplastics, formaldehyde houdende conserveermiddelen en andere chemische toevoegingen die naast de milieubelastende effecten tot huidirritatie kunnen leiden. Plastic afval van verpakkingen, verontreinigende stoffen en CO2 van transport komen daar nog bij.

De douche-wc als duurzaam alternatief voor toiletpapier
De douche-wc is het eigentijdse en duurzame alternatief voor toiletpapier. Praktischer dan bidets, het combineert toilet- en schoonmaakfuncties en neemt zelfs het daaropvolgende drogen over in modellen met een föhn. Op de lange termijn bespaart dit veel toiletpapier, wat tegelijkertijd goed is voor het milieu, de huid en het huishoudbudget. Schoonmaken met water is ook grondiger en hygiënischer dan met papier. Het waterverbruik van een douche-wc-reiniging daarentegen is slechts 0,35 – 0,6 liter per minuut (afhankelijk van de ingestelde intensiteit). Bovendien is het door Duravit gebruikte systeem voor het verwarmen van water bijzonder energiezuinig: er wordt alleen warm water geleverd wanneer dat nodig is.

SensoWash® Starck f biedt hygiënisch comfort
Iconisch en puristisch tegelijk, de SensoWash® Starck douche-wc staat synoniem voor moderne, zachte en onberispelijke toilethygiëne. Met de bijbehorende SensoWash®-app kan deze individueel worden geconfigureerd en optioneel met de afstandsbediening worden bediend. Individuele gebruikersprofielen zijn te allen tijde toegankelijk. De temperatuur van het water en de intensiteit van de waterstraal kunnen zo precies worden aangepast aan de respectievelijke behoeften.

Technische verfijningen zoals een nabijheidssensor voor het automatisch openen van het deksel, gebruikersidentificatie in de stoel, verschillende instelmogelijkheden voor de stoelverwarming en de instelbare warmeluchtdroger en het geïntegreerde nachtlampje garanderen maximaal comfort. De SensoWash® Starck f biedt ook mensen met een motorische handicap of ouderen een meerwaarde in het dagelijks leven.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist