Ken jij deze drie chique badkamerstijlen al?

Inspiratie

Als interieurliefhebber ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van diverse badkamertrends. We zien regelmatig bekende termen voorbijkomen. Denk aan de industriële badkamer of juist een landelijke stijl. Maar laten we vandaag eens de schijnwerpers richten op drie minder bekende badkamerstijlen. De Art Deco stijl, Ton sur Ton en de Japanse badkamerstijl. Het zijn alle drie hele chique stijlen met toch verschillende kenmerken. Ben je benieuwd welke uitstraling het beste past bij jouw eigen badkamer? Lees dan gauw verder en ontdek de drie prachtige stijlen!

1. Art Deco badkamer
Art Deco is een stijl die teruggaat naar de jaren 20 en 30. Het is tijdloos, verfijnd en heeft een chique touch. Bij een Art Deco badkamer draait het namelijk om luxe. Kies voor marmeren vloeren of badkamermeubels en voeg messing details toe. Ook andere glanzende elementen zijn een slimme zet. Wat betreft het kleurgebruik moet je denken aan diepe, gedurfde tinten. Van smaragdgroen en donkerroze tot kobaltblauw. Wees niet bang om uit te pakken! Laat tot slot geometrische vormen terugkomen in de badkamer. Hang twee spiegels in strakke lijsten naast elkaar en overweeg een dubbele wasbak voor een extra chic resultaat.

2. Ton sur Ton badkamer
De term ‘Ton sur Ton’ staat letterlijk voor ‘kleur op kleur’. Bij deze stijl wordt er dus gebruik gemaakt van verschillende elementen in dezelfde kleur. Dit kan exact dezelfde kleur zijn, maar ook een variatie op dezelfde tint. In de badkamer wordt er vaak gekozen voor diverse blauwtinten, een kleurenpalet van crème tot beige of een aantal grijstinten. Omdat er weinig contrast aanwezig is in de badkamer, oogt het geheel erg rustig. Er komt extra nadruk te liggen op het materiaalgebruik en de vormgeving van de meubelstukken. Hierdoor zal het minimalistische Ton sur Ton effect zeker niet saai worden.

3. Japanse badkamer
Wil je de rustgevende sfeer nog verder doortrekken? Verdiep je dan in de minimalistische Japanse badkamer. Bij deze stijl draait het niet alleen om natuurlijke kleuren, maar ook om natuurlijke materialen. Er komt veel hout, steen, bamboe en rotan terug in het interieur. Daarnaast draait het om de schoonheid van imperfectie en asymmetrie. Dit wordt ook wel ‘Wabi-Sabi’ genoemd. De organische vormen en ruwe texturen brengen karakter in de badkamer zonder de rustgevende look te verliezen. Japanse badkamers zijn verder erg netjes, overzichtelijk en door de kwaliteitsproducten heel chic.

Of je nou een liefhebber bent van uitdagende kleuren, een ingetogen kleurenpalet of juist van natuurlijke materialen: de drie bovenstaande stijlen laten zien dat een chique badkamer verschillende gezichten kan hebben.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist