Kalkaanslag

verwijderen of voorkomen?

Kalkaanslag. Alle apparaten of bijvoorbeeld pannen waarin je water gebruikt, krijgen er mee te maken, net als bijvoorbeeld de douche en het toilet. En dat zijn er nogal wat. Denk aan je koffiemachine, je waterkoker. Het stoomstrijkijzer, de wasmachine; je kent ze allemaal wel. Niet alleen zorgt kalkaanslag ervoor dat dingen er niet meer zo fris uitzien, zo’n witte laag is niet wat je in gedachten had, ze kunnen je apparatuur ook nog eens beschadigen of er zelfs voor zorgen dat apparaten stuk gaan. Behoorlijk zonde! Omdat er in water nu eenmaal kalk zit, ga je er op iedere plek waar je water gebruikt mee te maken krijgen. Er zijn grofweg twee manieren om daarmee om te gaan: steeds weer opnieuw schoonmaken of voorkomen dat het kalk overal terechtkomt.

Kalkaanslag verwijderen: steeds weer opnieuw

Kalkaanslag kan vervelend zijn om te verwijderen, omdat kalk de neiging heeft zich erg goed te hechten aan oppervlakten. Er even een droog doekje overheen halen gaat dus weinig doen, een vochtig doekje overigens ook niet. Zelfs dingen laten weken in water, eventueel met wat sop, richt vaak weinig uit.

Het wondermiddel om kalk wel te verwijderen, is schoonmaakazijn. Deze zure stof kan de kalk wel aan, en verwijdert het het best. Het nadeel is alleen dat je er natuurlijk nooit klaar mee bent. Iedere keer dat je apparatuur of het glas van je douchecabine in aanraking komen met water, zal er weer een klein beetje nieuwe aanslag verschijnen. Kies je voor verwijderen, dan kies je dus eigenlijk voor iedere keer opnieuw schoonmaken.

Geen gedoe meer met kalkaanslag

Dat kan makkelijker. Alhoewel het geen probleem is om kalkaanslag steeds te verwijderen, is het wel een vervelend en tijdrovend klusje, dat steeds terug blijft komen. Een klusje dat je kunt voorkomen met een waterontharder. Daarvan zijn verschillende soorten te koop, waarbij de keramische waterontharder de meeste voordelen kent.

Dit is namelijk een waterontharder zonder zout. Uniek, want de meeste andere opties bevatten wel zout. Dat is hartstikke effectief bij het ontharden van het water, maar heeft ook nadelen. Het zout komt in het water terecht, en dat proef je als je het drinkt. Niet lekker. Ook tijdens het douchen ga je het merken, dat zoutige, glibberige laagje op je huid.

Kies je voor een keramische waterontharder, dan kies je voor een waterontharder die niets toevoegt aan het water. De kalkdeeltjes worden aan elkaar geplakt zodat ze niet meer ergens anders aan plakken en grotendeels met het water mee wegspoelen. Eventuele achtergebleven deeltjes hechten zich niet meer aan oppervlakten, en zijn met een droog doekje zo weg te wrijven. Kalkaanslag is op deze manier dus verleden tijd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist