Duravit Vitrum

Kleur in de badkamer

Met Vitrium biedt Duravit een unieke serie die kleur in de badkamer brengt. Het bevat diverse meubels zoals onderkasten een hoge kast, wastafels, wc’s en ligbaden, die uit andere series zijn gecombineerd. Het kleurconcept met zes nuances is samengesteld door Christian Werner, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de Vitrium badkamermeubels en wastafels. De in totaal zes kleuren zijn zichtbaar maar niet te dominant, ze vormen een mat, warm contrast met hout, stenen oppervlakken, beton of bijpassende tegels.

De badkamer wordt kleurrijk
Het ontwerpbureau van Christian Werner besteedde een kwartier aan het bepalen van de definitieve tinten. De ontwerper, die graag op gevoel werkt en erg visueel is ingesteld, stelde in zijn kantoor collages samen van inspiratie, leefomgevingen en kleuren. Ze hielpen met oriëntatie. Welke waarde communiceert een kleur? Hoe ziet het eruit op meubels en wastafels? Hoe reageert het op de ruimte? Hoe past het in de merkidentiteit van Duravit? “Kleur bepaalt ook hoe we een product waarnemen. Het is emotie, want iedereen heeft een individuele aanpak. Meerdere kleuren resulteren in een kleurtoon, die in het beste geval een harmonie creëert. Kleuren voor een interieur kun je nooit individueel bedenken, maar altijd in de ruimtelijke context.” Christian Werner hechtte er veel belang aan dat de nuances individueel werken, maar ook harmoniëren als ze worden gecombineerd. Hierdoor kunnen ze zowel als accent worden gebruikt als het thema van het hele interieur worden.

Het uiteindelijke palet bestaat uit de drie neutrale tinten lichtgrijs mat, donkergrijs mat en wit mat, evenals de drie rijke tinten groenblauw mat, salonblauw mat en kaneel mat. De producten passen zowel in minimalistische architectuur als in een rustiek landhuis, zetten accenten in de privébadkamer of toveren sanitaire ruimtes van kantoor-, hotel- en restaurants om tot visitekaartjes. Als solisten hebben de meubels en wastafels het esthetische effect van een artistiek sculptuur; in een ton-sur-ton enscenering weten ze het evenwicht te vinden tussen harmonie, rust en statement. “Vitrium zou moeten helpen om van de badkamer een favoriete ruimte te maken”, vat Christian Werner samen.

Meubel en wastafel: ton sur ton
De vormentaal van de objecten is net zo duidelijk en rechtlijnig als het kleurenpalet. Formeel is de serie gebaseerd op geometrische basisvormen zoals cirkels en kubussen. De minimalistische console-onderkast kan worden gecombineerd met een ronde opzetkom van DuroCast UltraResist of een rechthoekige wastafel, die dankzij het door Duravit ontwikkelde proces garandeert dat wastafel en meubel exact parallel lopen. Het opbergmeubel is eveneens ontwikkeld door Christian Werner voor Duravit en is verkrijgbaar als halfhoge kast en wastafelonderbouw in verschillende breedtes, in de 1420 millimeter brede versie ook als dubbele wastafel. Met zijn elegante design is het de ideale aanvulling op de filigranen wastafels.

Met veel technische expertise is het gelukt om ervoor te zorgen dat de twee oppervlakken – gelakt hout en het door Duravit ontwikkelde minerale gietwerk DuroCast UltraResist – uit één stuk lijken te bestaan. Dankzij een extra verflaag hebben de wastafels ook uitstekende eigenschappen: “Het aangename, fluweelachtige oppervlak zorgt voor een buitengewone haptische ervaring”, beschrijft Christian Werner. Bovendien is het met zijn niet-poreuze oppervlak gemakkelijk schoon te maken en relatief ongevoelig voor krassen en vuil.

Eén kleur – één familie
Naast de twee ronde en vierkante wastafels biedt Duravit ook het DuraSquare ligbad en een hangend toilet in de nieuwe kleuren aan. Het vrijstaande DuraSquare bad, gemaakt van DuroCast Plus, is de perfecte aanvulling met een rechthoekige buitenvorm en precieze randen. Met zijn organisch vloeiende contouren creëert hij de esthetische verbinding met de ronde Vitrium wastafel. Het Millio-toilet, ontworpen door de Italiaanse ontwerper Antonio Bullo, pakt niet alleen de kleuren op, maar kan naast de gladde standaardversie ook worden uitgevoerd met twee oppervlaktestructuren – een groef en een patroonreliëf. Het bestaat uit twee delen die naadloos op elkaar aansluiten: een keramische toiletpot en een DuroCast Smooth-bekleding die aangenaam zacht aanvoelt. De binnenkant met het glanzend witte oppervlak biedt maximale hygiëne dankzij het antibacteriële glazuur dat ca. 90 procent van de ziekteverwekkers al na zes uur vernietigt, en ca. 99,9 procent na 24 uur.

Een speciale optie wordt aangeboden vanaf een bestelhoeveelheid van 16 stuks. Dan kan Millio in elke gewenste kleur worden vervaardigd, wat vooral interessant is voor de projectsector, bijvoorbeeld als de kleur van een merkidentiteit moet worden geïntegreerd in een bouwconcept.

De kranenserie Tulum van Philippe Starck, die door de combinatie van ronde en hoekige vormen eveneens op een geometrische vormentaal vertrouwt, wordt een sympathiek metgezel.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist