Badkamertrends 2023

Rust, natuurlijke tinten en organische vormen

Een nieuw jaar betekent weer nieuwe badkamertrends. Dit jaar zien we een vervolg op de trends van vorig jaar: rust, natuurlijke kleuren en materialen, organische vormen én oog voor duurzaamheid. De badkamer van 2023 is daarmee een oase van rust en ontspanning. Badkamerexpert Villeroy & Boch licht de belangrijkste trends toe.

Haal de natuur in huis
Om een oase van rust te creëren in de badkamer, is het fijn om voor een sereen kleurenpallet te kiezen. Niet zo gek dus dat aardetinten, zoals beige, terracotta, zand, lichtgrijs en bruin veel worden toegepast. De nieuwste Loop & Friends wastafels spelen in op deze trend door gebruik te maken van natuurlijke tinten. 

Ton-sur-ton
Een trend die hierop volgt is ton-sur-ton. Bij ton-sur-ton wordt één kleur gekozen die terug komt in verschillende tinten. Kiezen voor één kleur maakt een ruimte zachter en rustiger. Combineer bijvoorbeeld beige met zandkleuren en hout.

Organische, ronde vormen
Strakke en rechte lijnen maken plaats voor ronde, organische vormen. Denk aan ronde wastafels, spiegels, badmatten, maar ook organische baden. In plaats van hoekige inbouwbaden wordt er ook steeds vaker gekozen voor vrijstaande sierlijke baden en back-to-wall baden met ronde hoeken, zoals het Oberon 2.0 of Loop & Friends bad. 

Duurzame keuze 
In deze duurdere tijden kan er ook in de badkamer worden bespaard. Zo is er aandacht voor hoge kwaliteit producten die lang meegaan, maar ook voor waterbesparing. Het waterbesparende TwistFlush toilet is hier een goed voorbeeld van. Duurzaamheid gaat ook over toekomstbestendigheid. Kies voor een tijdloos design of voor producten die generaties mee kunnen, zoals een vlakke inloopdouche, veilig voor jong en oud. 

Functionaliteit
Rust kan enkel gecreëerd worden door een opgeruimde badkamer. Dit jaar gaan we nog een stap verder met praktische en stijlvolle opbergmeubels en spiegelkasten met handige snufjes, zoals flexibel in te delen elementen, SoftClosing functies en ingebouwd licht. Dit allemaal doen we in een meubel dat past bij de rest van de badkamer.  

Over Villeroy & Boch
Villeroy & Boch is al 275 jaar een van ‘s werelds toonaangevende merken voor hoogwaardig keramiek. Dit familiebedrijf, met het hoofdkantoor in het Duitse Mettlach, staat voor innovatie, traditie en design. Villeroy & Boch biedt klanten verspreid over 125 landen producten uit de sectoren Badkamer and Wellness en Dining & Lifestyle van een kwaliteit die een gerenommeerd internationaal lifestylemerk betaamt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist